spot_img

Σαντορίνη..ένα νησί με αέρα κοσμοπολίτικο!!!

Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη με πρωτεύουσα τα Φυρά είναι ένας από τους διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Είναι γνωστή για το Ηφαίστειό της, η δραστηριότητα του οποίου την έχει προικίσει με μια ομορφιά μοναδική και σε συνδυασμό με τον Κυκλαδίτικο αέρα, έκαναν τον τόπο διάσημο σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια επισκέπτες σπεύδουν κάθε χρόνο, για να απολαύσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και να γευτούν τα υπέροχα πιάτα του νησιού.

Μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί στο νησί είναι:

Τα Φυρά

Πρωτεύουσα της Σαντορίνης, βρίσκεται στην Καλντέρα, απέναντι από το ηφαίστειο.  Είναι πλούσια σε νυχτερινή ζωή, με πολλά αξιοθέατα. Χαρακτηριστικό των Φυρών είναι τα λευκά σπίτια με τις μπλε πόρτες και την πανοραμική θέα, που περιμένει κάθε επισκέπτη να την θαυμάσει.

Οία

Ο δεύτερος σπουδαιότερος οικισμός της Σαντορίνης. Εδώ βρίσκει κανείς ό,τι χρειάζεται για αξέχαστες διακοπές. Τα κυκλαδίτικα σπιτάκια, οι αμέτρητες εκκλησιές και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα την κάνουν ξεχωριστή.

Ηφαίστειο

Πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Σαντορίνης. Η μορφολογία και η μορφή του νησιού οφείλονται στην  έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Κόκκινη παραλία

 Το όνομά της προέρχεται από το κόκκινο χρώμα των βράχων και το εντυπωσιακό μαύρο βότσαλο. Ωστόσο, είναι προσβάσιμη  μόνο με τα πόδια.  Άλλες γνωστές παραλίες είναι το Καμάρι, η Περίσσα και ο Περίβολος.

Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφτείτε και το Ακρωτήρι, ίσως, τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Κυκλάδων.

Πιάτα που μπορείς να γευτείς στο νησί:

Τη Σαντορινιά φάβα. Ένα  παραδοσιακό πιάτο με ιδιαίτερη γεύση, λόγω των στοιχείων του εδάφους.

Το αρωματικό τους τοματίνι. Συνηθισμένη πρακτική αποτελεί το ‘’λιάσιμο’’ της τομάτας  στον  ήλιο κι έτσι,  δημιουργείται το υπέροχο λιαστό Σαντορινιό.

Το χλωρό τυρί από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Συνήθως, τρώγεται φρέσκο (χλωρό) με κρεμώδη υφή και γεύση ελαφρώς αλμυρή.

Τουs ξακουστούς ντοματοκεφτέδες, χωρίς κιμά, με κύριο συστατικό τη ντομάτα, συνδυασμένη με βότανα και μυρωδικά.

Την άσπρη μελιτζάνα, καθώς και την κάπαρη, που είναι ντόπια προϊόντα του νησιού.   Απολαύστε τα σε μοναδικά τοπικά πιάτα.

Μαζί με τη γαστρονομία, μπορείτε να απολαύσετε και τα υπέροχα κρασιά τους.  Το κύριο χαρακτηριστικό των κρασιών του νησιού είναι η υψηλή οξύτητα και η φρεσκάδα. Το Ασύρτικο αποτελεί το 80% της παραγωγής του νησιού. Ακόμα κι αν δεν είστε φίλοι του κρασιού, αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV