Σαραγλί…σιροπιαστό και ζηλευτό

Της Νατάσας Τσάβ

( Από την ομάδα φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους )

Υλικά:

½ κιλό καρύδια

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κ.γ. κανέλα

500γρ. φύλλο κρούστας

Για σιρόπι:

1 κούπα νερό

2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα καρύδια στο multi να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση και προσέχουμε να αφήσουμε την αρχή και το τέλος του φύλλου χωρίς γέμιση. Παίρνουμε μια βέργα και την βάζουμε στην αρχή του φύλλου. Διπλώνουμε και όταν φτάσουμε στο τέλος, φροντίζουμε η λωρίδα χωρίς γέμιση να ναι από κάτω. Με το χέρι μας σπρώχνουμε το φύλλο, σουρώνοντας το και από τις δύο πλευρές. Σε ένα ταψί 25Χ35, αλειμμένο με μαργαρίνη, βγάζουμε το σαραγλί και το βάζουμε κάθετο. Μόλις τελειώσουμε λαδώνουμε από πάνω με ηλιέλαιο και κόβουμε στα 4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το κρατάμε 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγουν τα σαραγλί τα σιροπιάζουμε. Κρύο σιρόπι-καυτά σαραγλί. Τα αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι. Συντηρούνται εκτός ψυγείου.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές !!!

Διαβάστε επίσης

Web TV