Σελινάτο !!!

Της Άννας Παρλιάρου

Υλικά:

1 kg χοιρινό κομμένο σε κομμάτια

1 1/2 kg σέλινο

1 κρεμμύδι ξερό και 2-3φρέσκα ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

1 λεμόνι κι ένα αυγό (το κρόκο του) για το αυγολέμονο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χοιρινό και το βράζουμε πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού που τα έχουμε αλευρώσει, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σέλινο και να πιει το ζουμί του το φαγητό, χωρίς να στεγνώσει. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγολέμονο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV