spot_img

σημάδια ότι δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι οι άλλοι άνθρωποι θα σας δώσουν αξία αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας. Αρχίστε να δίνετε αξία σε αυτό που είστε προκειμένου να κάνετε όλους γύρω σας να αλλάξουν.

Εσείς αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας; Η ζωή είναι τόσο σύντομη που είναι σπατάλη χρόνου το να ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για σας.

Αν αναζητάτε πάντα την έγκριση των άλλων, θα καταλήξετε να γίνετε ένα άτομο δειλό και δεν θα ξέρετε πλέον ποιοι είστε ή τι θέλετε.

Όταν η  ευτυχία σας αρχίζει να εξαρτάται από τους γύρω σας, είναι καιρός να σταματήσετε και να στοχαστείτε πάνω στη ζωή σας και στον τρόπο με τον οποίο τη ζείτε.

Κάτι πρέπει να αλλάξει.

Αν δεν αποδέχεστε τον εαυτό σας, δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας

Αν δεν μπορείτε να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, αν έχετε γίνει ένα εντελώς διαφορετικό άτομο, πρέπει να σας πούμε ότι δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας. Έχετε κάνει το λάθος να βάλετε όλα όσα είστε στα χέρια των άλλων και τώρα αισθάνεστε χαμένοι.

Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να σταθείτε στα πόδια σας και να δώσετε τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Αισθάνεστε ότι ταυτίζεστε με κάτι από τα παρακάτω; Ίσως με πολλά από τα παρακάτω;

1. Δεν είστε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας

Το να είστε αυτό που θέλουν οι άλλοι, σας φθείρει. Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο, όμως η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να είστε απλώς ο εαυτός σας παρά να προσπαθείτε να είστε κάποιος που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Αν αυτή τη στιγμή αναρωτιέστε αν αισθάνεστε εντελώς ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας, με όλα τα ελαττώματα και τις αρετές σας, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στη συμπεριφορά σας.

Περνάτε μεγάλο μέρος του χρόνου σας περιβαλλόμενοι από άλλους ανθρώπους; Αποφεύγετε να μένετε μόνοι με τον εαυτό σας με κάθε κόστος;

Αν ναι, ίσως απορρίπτετε αυτό που πραγματικά είστε και χρησιμοποιείτε το πλήθος για να αποφεύγετε να σκέφτεστε.

Μάλιστα, ίσως έχετε δώσει στους άλλους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε όλον αυτόν το χρόνο τη δύναμη να μπορούν να σας αλλάξουν -και όταν δεν είναι κοντά σας, αισθάνεστε άσχημα.

Είναι καιρός να ξεφύγετε από όλα αυτά και να ανακαλύψετε ποιοι είστε πραγματικά.

2. Φοβάστε να πείτε αυτό που σκέφτεστε

Αισθανθήκατε ποτέ ένα αίσθημα αμηχανίας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ή ένα φόβο να εκφράσετε τις απόψεις σας αν διαφέρουν από εκείνες των άλλων;

Αν ναι, ίσως “προσαρμόζετε” τον εαυτό σας στους άλλους ανθρώπους, παρόλο που αυτό σημαίνει ότι απορρίπτετε τις δικές σας πεποιθήσεις και δεν τις εκφράζετε.

Αν δεν μιλάτε ποτέ, τότε κανένας δεν θα ακούσει -οι άλλοι θα σας αγνοούν και δεν θα σας παίρνουν στα σοβαρά. Μη φοβάστε να είστε διαφορετικοί και να σκέφτεστε διαφορετικά. Ίσως έχετε έλλειψη αυτοεκτίμησης, κάτι το οποίο πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε υπόψη.

Οι απόψεις σας είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες των άλλων και, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι είναι απλώς ανόητες, αυτό δεν ισχύει! Εκφράστε τες, μιλήστε δυνατά και κάντε αισθητή την παρουσία σας. Η γνώμη σας μετράει περισσότερο από ό,τι πιστεύετε.

3. Είστε επικριτικοί απέναντι στον εαυτό σας

Είστε τόσο επικριτικοί απέναντι στον εαυτό σας που, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε, αποφεύγετε την πρόοδό σας και μένετε στάσιμοι. Κατά κάποιον τρόπο τιμωρείτε τον εαυτό σας που δεν κάνει τα πράγματα που θα έπρεπε. Δεν συνειδητοποιείτε ότι τα λάθη σας βοηθούν να μάθετε και να προχωρήσετε μπροστά.

Σταματήστε να κρίνετε τον εαυτό σας –εκτιμήστε όσα έχετε επιτύχει μέχρι τώρα ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντα είναι και γιορτάστε τα, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι αυτό δεν έχει σημασία. Αν το κάνετε, αυτό θα είναι απόδειξη ότι αρχίζετε να αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας.

4. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που φροντίσατε τον εαυτό σας

Όλοι θέλουν να αισθάνονται άνετα μέσα στο σώμα τους. Αν αυτό δεν ισχύει για σας, τότε κάτι κάνετε λάθος. Αν λοιπόν έχετε σταματήσει να φροντίζετε τον εαυτό σας, να ντύνεστε ωραία και να τρώτε υγιεινά και όλα αυτά σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα, αλλάξτε τα!

Πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας, να είστε υγιείς για τον εαυτό σας, να ντύνεστε ωραία για τον εαυτό σας -όχι για κανέναν άλλον. Αν δεν το κάνετε εσείς, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για σας, επομένως το να αφήνετε αυτές τις ευθύνες στα χέρια των άλλων αποτελεί σοβαρό λάθος.

Όταν αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, αρχίζετε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

5. Δεν είστε ικανοί να κινητοποιείτε τον εαυτό σας, αν δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας

Χωρίς κινητοποίηση, το ποσοστό επιτυχίας σας όταν ακολουθείτε ένα σχέδιο ή κάποιο όνειρο πέφτει στο ελάχιστο. Δεν θα πάρετε ποτέ αυτό που θέλετε αν δεν εμπιστεύεστε τις δεξιότητές σας και αν δεν δίνετε στον εαυτό σας μια δόση θετικής κινητοποίησης κάθε μέρα.

Θα αποτύχετε μια-δυο φορές και θα υπάρξουν άνθρωποι γύρω σας που δεν θα σας υποστηρίξουν, όμως πρέπει παρ’όλα αυτά να συνεχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να επιδιώκετε όλα όσα επιθυμείτε.

6. Δεν εμπιστεύεστε τίποτα σε εσάς

Η αυτοπεποίθηση είναι εξίσου σημαντική με την κινητοποίηση για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν θα πετύχετε σε τίποτα. Σταματήσατε ποτέ να σκεφτείτε για τι είστε ικανοί; Εκτιμάτε όλα αυτά που έχετε επιτύχει, ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντα είναι;

Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, θα έχετε αυτοπεποίθηση και δεν θα αφήνετε κανέναν να τη μειώνει. Μπορείτε να πετύχετε ό,τι επιθυμείτε και εκτιμάτε τα λάθη σας επειδή σας επιτρέπουν να μάθετε. Δεν φαίνεται τόσο δύσκολο τώρα, έτσι δεν είναι;

7. Δεν δίνεστε με ειλικρίνεια στους άλλους, αν δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας

Λόγω διαφόρων καταστάσεων της ζωής μπορεί να φοβάστε να ανοιχτείτε στους άλλους και να τους δείξετε ποιοι πραγματικά είστε.

Με πλήρη συνείδηση έχετε δημιουργήσει μια πανοπλία που σας προστατεύει αλλά και σας αποδυναμώνει.

Αν δεν δίνεστε στους άλλους, αν δεν ανοίγεστε, αν δεν αγαπάτε, δεν θα μάθετε ποτέ τι σημαίνει να αγαπιέστε πραγματικά. Δεν θα βιώσετε ποτέ το συναίσθημα του να είστε ικανοί να εμπιστευτείτε απόλυτα κάποιο άλλο άτομο.

Αυτό θα σας προκαλεί λύπη και θα ενισχύει την πεποίθησή σας ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε. Όμως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά ότι αξίζετε την αγάπη όσο οποιοδήποτε άλλο άτομο.

Μάλιστα η μόνη αγάπη που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι αυτή που αισθάνεστε για τον εαυτό σας.

Μπορεί μερικές φορές να σας είναι δύσκολο να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, ίσως να πιστεύετε ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε και για το λόγο αυτό υποφέρετε. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναγνωρίστε ότι κάνετε λάθος και ότι πρέπει να βρείτε μια λύση.

Πρόκειται για τη ζωή σας -τα συναισθήματα και τα όνειρά σας. Αρχίστε να δίνετε αξία στη ζωή σας και θα αρχίσετε να δίνετε αξία στο άτομο που είστε πραγματικά. Δεν πρόκειται για εύκολη οδό, όμως η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Αν δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα πάντα. Να αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας γιατί μόνο αυτόν έχετε.

Meygeia.gr

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img