spot_img

Σκαλτσουνάκια

Της Ουρανίας Καρδάμη

( Από την ομάδα μαγειρικής Δημιουργίες της Νίας )

Υλικά για τη ζύμη:

7 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κούπες σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι

Γέμιση:
2 μήλα
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα καρύδια.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και ανακατεύουμε ελαφρά. Έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα… Ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, ρίχνουμε το μέλι, την κανέλα, τη φρυγανιά, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζύμη, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλο και με κούπα ή ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους και σε κάθε ένα κύκλο βάζω μια κουταλιά γλυκού γέμιση. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Για το κουκούλωμα θα χρειαστούμε λίγο ούζο και 500 γραμ. ζάχαρη άχνη.  Ζεστά όπως είναι τα ραντίζουμε με το ούζο και τα κουκουλώνουμε με την ζάχαρη άχνη .
Χρόνος εκτέλεσης 120′.Μερίδες 30 κομμάτια

Καλή σας επιτυχία !!!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV