Της Μαρίας Μαρκάκη

Υλικά:
150gr μπισκότα πτι μπερ ολικής
250gr βιτάμ super fresco
1 πακέτο 180gr γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα
100gr φουντούκια αλεσμένα
60gr άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
δημητριακά coco pops,
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα , τις γκοφρέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τη μερέντα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο .Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί. Πλάθουμε αχλαδάκια και τοποθετούμε τα coco pops γύρω γύρω ώστε να δημιουργηθεί το κουκουνάρι. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Στην γεύση είναι ένα σοκολατένιο γλυκό…. θα έλεγα κάτι σαν το παλιό μωσαϊκό που έκαναν οι μαμάδες… αλλά έχει ιδιαίτερη εμφάνιση….. εορταστική…
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά !!!