Σοκολατόπιτα με μέλι , πορτοκάλι και κανέλα

Της Αντωνίας Παπακωνσταντίνου

Ο έρωτας δεν σβήνει ποτέ. Υπάρχει στους νέους, στους μεγαλύτερους, στους  ακόμα μεγαλύτερους. Του αγίου Βαλεντίνου δεν ξέρω , λένε πως είναι ξενόφερτη γιορτή.  Λένε πως είναι εμπορική γιορτή. Δεν με ενδιαφέρει, εγώ θέλω να την γιορτάσω. Ναι, γιορτάζω τον έρωτα κάθε μέρα , όμως με την γιορτή του αγίου  Βαλεντίνου,  ίσως είναι   ευκαιρία  να ξεφύγω από την ρουτίνα, να κάνω κάτι ιδιαίτερο.  Να βάλω ένα καλύτερο φόρεμα ,λίγη απαλή μουσική, να ανάψω κεριά.  Ίσως να κάνω κάτι με χιούμορ ή ίσως είναι ευκαιρία  να φτιάξω την αγαπημένη μου σοκολατόπιτα ή ίσως ακόμα – ακόμα  να δείξω τον έρωτά μου…

Υλικά για την σοκολατόπιτα:
 ½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα μέλι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι   
1κουτ  του γλυκού σόδα
1 κουτ του γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κουτ του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
2  αυγά
½ κούπα  κακάο
1 κούπα περίπου αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 
Για το γλάσο:
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα

Παρασκευή:
Κοσκινίζουμε  το αλεύρι  και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τα ανακατεύουμε . Βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε   και το ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας   το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το κακάο,  το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Αλείφουμε  ένα ταψάκι με ελαιόλαδο ,το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε  το φούρνο  και ψήνουμε το γλυκό στους 180   βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.  Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να  κρυώσει.

 Ετοιμάζουμε το γλάσο . Κόβουμε την  κουβερτούρα σε κομματάκια .Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε   την  κουβερτούρα και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει .Περιχύνουμε το  γλάσο  πάνω από την σοκολατόπιτα και  αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV