Σπανακόρυζο

Της Δέσποινας kemmi Maisner

( facebook ”Λαχταριστές Δημιουργίες” στη Γερμανία )

  • 1 Χλωρό κρεμμύδι και φρέσκο κρεμμυδάκι
  •  ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κούπα μεγάλη ρύζι καρολίνα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 1/2 σφηνάκι πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να θωρακιστεί.
  • Βάζουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και να χάσει όλη την υγρασία του. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό, χυμό από πορτοκάλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φέτες πορτοκαλιού

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV