
Της Δέσποινας kemmi Maisner

( facebook ”Λαχταριστές Δημιουργίες” στη Γερμανία )
- 1 Χλωρό κρεμμύδι και φρέσκο κρεμμυδάκι
- ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κούπα μεγάλη ρύζι καρολίνα
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 1/2 σφηνάκι πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να θωρακιστεί.
- Βάζουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.
- Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και να χάσει όλη την υγρασία του. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό, χυμό από πορτοκάλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτες πορτοκαλιού
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!