spot_img

Πανεύκολα ατομικά σπανακοτυροπιτάκια

Υλικά

1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
1/2 κιλό φέτα μέτρια σε αλάτι
1/2 κ.γ κόλιανδρο σε σπόρους
1/2 κ.γ μαραθόσπορο σε σπόρους
1/2 κ.γ κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ Θυμάρι ξερό η φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ λάδι
1/2 πακέτο Φύλλο κρούστας
Λάδι για το λάδωμα των φύλλων

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς στον αέρα.
Σε γουδί σπάμε τα αποξηραμένα μυρωδικά.

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα φρέσκα μυρωδικά. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το σπανάκι μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του και να πέσει σε όγκο. Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μυρωδικά, το αλάτι και το λάδι και σιγοψήνουμε περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε τα υλικά για να φύγουν τα υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος από την μακριά τους πλευρά , σε τρεις όμοιες λωρίδες. Με ένα πινέλο ραντίζουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε με το πιρούνι μια ποσότητα από τη γέμιση στη αρχή του φύλλου στα αριστερά και γυρίζουμε την δεξιά πλευρά επάνω στη γέμιση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε να διπλώνουμε εναλλάξ το φύλλο σε τρίγωνα μέχρι να τελειώσει η λωρίδα που δουλεύουμε.

Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα τα πιτάκια και τα λαδώνουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV