Σπετζοφάι..ένα φαγητό εύκολο και νόστιμο!!!

 

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι όπως το φτιάχνουν στη Λάρισα. Είναι παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία! Χαρακτηρίζεται απο τα  τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκές πιπεριές και ντομάτα.

Υλικά:

1 κιλό πράσινες και κίτρινες πιπεριές

1 μέτριο κρεμμύδι

2 ώριμες ντομάτες

1 κ.σ πελτέ ντομάτα

3 κ.σ λάδι

Αλάτι, πιπέρι

1-2 σκελίδες σκόρδο

Χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση :

Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.

Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα χωρίς να ρίξετε λάδι, και ψήστε μέχρι να ροδοκοκινίσουν. Βγάλτε τα και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Τέλος στο ίδιο σκεύος  σωτάρετε ένα κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια,2 σκελίδες σκόρδο ,ρίχνετε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί μέχρι να φύγουν  τα ζουμιά και να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε το σπετζοφάi  ζεστό.

Διαβάστε επίσης

Web TV