spot_img

Σπιτική δροσερή λεμονάδα!!!

Λεμονάκι μυρωδάτο και απ’ το περιβόλι αφράτο ….  τραγουδώ και αρχίζω να στύβω τα  ωραιότατα μεγάλα λεμόνια που γέμισαν το καλάθι της κουζίνας μου (ας είναι καλά ο γείτονας) και την μοσχοβόλισαν. Τα λεμόνια  είναι ένα από τα καλύτερα εσπεριδοειδή ,αφού αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C , η οποία βοηθά στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ξινή γεύση του λεμονιού οφείλεται στην υψηλή του συγκέντρωση σε κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας. Έχουμε  αναφέρει ότι περιέχει πηκτίνη και είναι απαραίτητη για τα γλυκά μας και τις μαρμελάδες μας. Γι ‘αυτό η πρώτη σκέψη μου , είναι να τα αποθηκεύσω σε παγοθήκες  για να έχω  χυμό όποτε τον χρειαστώ  και κατά δεύτερον  να κάνω μια δροσιστική   σπιτική λεμονάδα . Ένα εύκολο ρόφημα για  να το απολαύσεις τις ζεστές ημέρες του  καλοκαιριού και  γιατί όχι ένα κέρασμα στις φίλες  για την βραδινή  μπιρίμπα μας!!!!

Υλικά:

  • 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση:

 Θα χρειαστείτε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια  των 700 ml.

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε για 2′ μέχρι να  λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια  και σουρώνουμε το φυσικό χυμό λεμονιού .
  • Ρίχνουμε το φυσικό χυμό μέσα στο κρύο σιρόπι.
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε με κρύο νερό.
  • Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.
  • Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/3 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε παγάκια.
  • Σερβίρουμε με λεπτές φλούδες λεμονιού και κατά βούληση βασιλικό ή δυόσμο.

Στην υγειά σας και σας εύχομαι ένα ευχάριστο και δροσερό  καλοκαίρι!!!!

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img