spot_img

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Της Μαρίας Μαρκάκη

Υλικά Συνταγής

1 kg φράουλες
800 gr ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά της φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις βάζουμε σε κατσαρόλα, ζουλώντας τες με το χέρι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθούν για 1-2 ώρες.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25-30 λεπτά και ξαφρίζουμε τον αφρό. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να δέσει, τότε προσθέτουμε το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Όταν έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα. Μοιράζουμε τη ζέστη μαρμελάδα σε ζεστά και αποστειρωμένα βάζα.

Γεμίζουμε το βαζάκι μέχρι το χείλος και σκεπάζουμε με ζεστό και αποστειρωμένο καπάκι. Γυρνάμε το βαζάκι ανάποδα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV