Σπιτικό ψωμί… φρέσκο και τραγανό!!!

Της Σοφίας Δημάκη

Υλικά:

1 κιλό περίπου αλεύρι ανάλογα

700 ml νερό

2 φακελάκια ξερή μαγιά

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα έπειτα από 10 έως 12 ώρες πλάθουμε ξανά το ζυμάρι άσχετα εάν έχει φουσκώσει. Στη συνέχεια έχουμε κάψει τη γάστρα μας στους 220 βαθμούς περίπου χωρίς λάδι. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα το ψωμί. Το σκεπάζουμε, το τοποθετούμε πάλι στο φούρνο και μετά από ένα τέταρτο περίπου κατεβάζουμε τη θερμοκρασία λίγο, ανάλογα. Ίσως χρειαστεί να ξεσκεπάσουμε τη γάστρα μας. Το ψωμί μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV