

Της Μαρίας Μπαρού
Υλικά:
250 γρ βούτυρο κερκύρας
250γρ βούτυρο κλασικό
250 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
200 γρ ζάχαρη άχνη
800γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Για το πασπάλισμα:
250 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1 Σε ένα μίξερ χτυπάω τα βούτυρα (σε θερμοκρασία δωματίου )μαζί με την ζάχαρη άχνη για 10′ να αφρατέψουν
2 Στην συνέχεια προσθέτω τα αμύγδαλα, τις βανίλιες, το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύω απαλά με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει λίγο σφιχτή (για να μην απλώσουν στο ψήσιμο)
3 Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα παίρνω ζύμη και κάνω μπαλάκια περίπου 20 γρ το καθένα με μια λακούβα στην μέση τα αραδιάζω σε ένα ταψί και τα ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα για 13′ περίπου
4 Όταν ελαφρώς κρυώσουν τα περνάω ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία… καλές γιορτές !!!!