spot_img

Σπιτικοί και απολαυστικοί κουραμπιέδες

 

Της Μαρίας Μπαρού

Υλικά:

250 γρ βούτυρο κερκύρας

250γρ βούτυρο κλασικό

250 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

200 γρ ζάχαρη άχνη

800γρ αλεύρι γ.ο.χ

2 βανίλιες

1 μπέικιν

Για το πασπάλισμα:

250 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1    Σε ένα μίξερ χτυπάω τα βούτυρα (σε θερμοκρασία δωματίου )μαζί με την ζάχαρη άχνη για 10′ να αφρατέψουν

2   Στην συνέχεια προσθέτω  τα αμύγδαλα,  τις βανίλιες,  το αλεύρι  με το μπέικιν και ανακατεύω απαλά με το χέρι  μέχρι η ζύμη να γίνει λίγο σφιχτή (για να μην απλώσουν στο ψήσιμο)

3   Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα παίρνω ζύμη και  κάνω  μπαλάκια περίπου 20 γρ  το καθένα με μια λακούβα στην μέση τα αραδιάζω σε ένα ταψί  και τα ψήνω στους 170 βαθμούς  στον αέρα για 13′ περίπου

4  Όταν ελαφρώς κρυώσουν τα περνάω  ζάχαρη άχνη

Καλή επιτυχία… καλές γιορτές !!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV