spot_img

Σταφυλόπιτα…με χρώματα και αρώματα

Της Σέρις Κομνηνού

Όταν  έχεις μεγάλη αγάπη για την μαγειρική και άλλη τόση για την ζαχαροπλαστική  ανακαλύπτεις  και δημιουργείς συνταγές  με χρώματα και αρώματα  μοναδικές γεύσεις που θέλεις  να τις μοιραστείς  με όσους αγαπάς .Επιθυμία και σκέψη είχα για μια παρασκευή σταφυλόπιτας, η οποία όταν έγινε ικανοποίησε και τον πιο δύσκολο κριτή . Εύκολη, και η γεύση της? ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!!

ΥΛΙΚΑ:

Σταφύλι (χωρίς κουκούτσι)

1  1/2 ποτήρι αλεύρι   γ. ο. χ

1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ (ή λικέρ)

2  ποτήρι α νερού ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 βιτάμ  250γρ

2 βανίλιες

1  μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε  λαδόκολα  μέχρι και τα τοιχώματα .Βάζουμε μέσα το βιτάμ και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει. Στρώνουμε από πάνω  σταφύλι ,σταφίδα μαύρη ( ή λευκή),μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και στη συνέχεια προσθέτουμε  ένα ποτήρι ζάχαρη να πάει παντού. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη  ζάχαρη να αφρατέψουν  και να διπλασιαστούν σε όγκο.  Προσθέτουμε  το μπέικιν διαλυμένο  στο κονιάκ  τις βανίλιες και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα σταφύλια  και απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε στους  180 βαθμούς  για  30 έως 45 ‘  Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε προσεχτικά την λαδόκολα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV