spot_img

Στις σχέσεις δεν κάνεις εκπτώσεις αν θέλεις να δίνεις ευτυχία και να την παίρνεις πίσω με τόκο!

Περνώντας τα χρόνια παρατηρείς τις σχέσεις γύρω σου και τους ανθρώπους που έρχονται και παρέρχονται …Πολλές φορές απογοητεύεσαι που νοιώθεις ότι επένδυσες σε λάθος ανθρώπους που σε αδειάζουν σε μια στιγμή και βρίσκεσαι απλά να μαζεύεις τα κομμάτια σου και να προσπαθείς να σταθείς ξανά στα πόδια σου .Πλέον δεν χάνω χρόνο δίνοντας εκατοντάδες δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους. Ξέρω καλά πώς όποιος θελήσει μία δεύτερη ευκαιρία θα την διεκδικήσει αν πραγματικά το νοιώσει. Εξάλλου αυτός που θέλει να μείνει δίπλα σου θα τσαλακωθεί θα παλέψει θα σου δείξει ότι είναι εκεί και σε περιμένει. Δεν θα βάλει τον εγωισμό του να καλύψει καθετί που έχει φτιάξει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μεγάλωσα και δεν έχω υπομονή να μαντεύω όσα δε μου λέει ο άλλος .

Βαρέθηκα να μαντεύω. Μεγάλωσα και θέλω δίπλα μου μόνο αληθινούς ανθρώπους. Ανθρώπους που λένε αυτό που σκέφτονται και που σκέφτονται στα αλήθεια αυτό που λένε. Θέλω δίπλα μου μόνο ανθρώπους καθαρούς και διάφανους.

Όσα περισσότερα ξέρεις για την ιστορία σου τόσο πιο απελευθερωμένος είσαι…

Τους ανθρώπους πλέον δεν τους ξεχωρίζω από τα λόγια-υποσχέσεις, τους ξεχωρίζω από τα μάτια και από τον σεβασμό και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου.

Καταλαβαίνω πολύ περισσότερα πράγματα πια.. θέλεις οι εμπειρίες, θέλεις τα πιστεύω ,παλεύω και θέλω να έχω δίπλα μου σχέσεις ουσιαστικές .Δεν ακούω τι λένε οι άλλοι. Αποφασίζω εγώ για μένα .Και νιώθω πιο ειλικρινής και γεμάτη από ποτέ. Μεγάλωσα και θέλω δίπλα μου ανθρώπους που δε συμβιβάζονται με το άσχημο και το άδικο, που ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο που θα με κάνουν να γελάω παρά τις καθημερινές δυσκολίες παρά τις απώλειές μου και θα γεμίζουν κάθε κενό όχι γιατί το έχω ανάγκη αλλά γιατί το νοιώθουν εκείνοι γιατί όλα είναι αμοιβαία στις σχέσεις γιατί κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις .Μεγάλωσα πια να λέω συνέχεια ‘’δεν πειράζει’’. Πειράζει και παρά πειράζει και αν θέλω να ‘’μην πειράζει’’ θέλω να το αποφασίζω εγώ. Δεν αντέχω πια τις ανούσιες σχέσεις, τις περιττές συζητήσεις .Δεν έχω ανάγκη  να ακούω “τά τάχα σ’αγαπώ”, να βλέπω ανούσια χαμόγελα και να πιστεύω τα “δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα” που τα παίρνει ο άνεμος μόλις  παρουσιάζεται κάτι που τελικά φαίνεται να είχε μεγαλύτερη σημασία από σένα . Στις σχέσεις, ο άλλος δεν είναι ούτε απωθημένο ούτε δεδομένο…

Έμαθα να αγαπώ τα αμοιβαία, και να αγαπώ ανθρώπους που με αγαπούν.. να νοιάζομαι όσους με νοιάζονται.. να ψάχνω όσους με ψάχνουν και να δίνω την ζωή μου και την ψυχή μου σε αυτούς που είναι σε θέση να το εκλάβουν. Που μπορούν να καταλάβουν το κάθε Σ’αγαπώ ερωτικό φιλικό πόσο σημασία και τι συναίσθημα καταθέτεις για να το εκφράζεις.

Θέλω να κάνω πράγματα που με γεμίζουν να βλέπω στον άλλο την ευτυχία από την συμπεριφορά μου απέναντί του. Δεν έχω ανάγκη να παραβλέπω συνεχώς πράγματα για να με αγαπάνε και να μένουν δίπλα μου.

Με νοιάζει να μπορώ να σέβομαι εγώ τον εαυτό μου και αυτό που του αξίζει.

Μεγάλωσα και συνειδητοποίησα πώς το δύσκολο δεν είναι να ξεχάσω το παρελθόν και ότι μου συνέβη μέχρι σήμερα αλλά να διεκδικήσω αυτό που είχα φανταστεί και θέλω για το μέλλον μου. Συνειδητοποίησα πώς πολλές φορές δεν μπορώ να αλλάξω τις καταστάσεις, όσο και αν προσπαθώ. Αυτό όμως που μπορώ να αλλάξω είναι τον εαυτό μου και να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του. Συνειδητοποίησα πώς δεν μπορώ να κάνω πάντα αυτό που θέλω. Έχω όμως επιλογή. Οπότε δεν κάνω ποτέ αυτό που δε θέλω. Μεγάλωσα και είμαι ελεύθερη να υποστηρίξω τα θέλω μου να ορίσω τις κόκκινες γραμμές μου και τον σεβασμό στο πρόσωπό μου. Η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται την διεκδικείς και την κερδίζεις .Δεν απαιτείς από τους γύρω σου να αλλάξουν προκειμένου εσύ να καλύπτεις τα θέλω σου αγνοώντας το πως νοιώθει ο άλλος.

Στις σχέσεις δεν κάνεις εκπτώσεις αν θέλεις να δίνεις ευτυχία και να την παίρνεις πίσω με τόκο…

Στις σχέσεις πρέπει να κόβουν φλέβες κ οι δυο κ εγώ μόνο σε τέτοιες σχέσεις  μπορώ να είμαι .Τα κάτι σαν, τα περίπου ,τα ναι μεν αλλά δεν με εξιτάρουν δεν με κρατάνε…Στη ζωή μου είμαι άσπρο μαύρο δεν κρίνω αν είναι σωστό λάθος μπορεί να είμαι λάθος αλλά έτσι είμαι μ’αρέσει να ζω στα κόκκινα. Τα ροζ δεν τα θέλω!

Μεγάλωσα και κατάλαβα ότι αξίζει πολλές φορές να αφήνεσαι στην υπερβολή…αρκεί να μη χάνεις τον έλεγχο! Μ΄αρέσει να ζω το απόλυτο σε κάθε στιγμή μου και εκεί δίπλα μαζί μου μόνο εκείνοι που μπορούν να το αντέξουν!

Με εκτίμηση
Σταματάκη Δήμητρα
Editor/Marketing/Manager

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img