Συκώτι στο τηγάνι με πουρέ πατάτας αρωματισμένος με θυμάρι σάλτσα λεμονιού και τραγανά κρεμμύδια

 

Της Betty Bettoula

( [email protected] )

Υλικά:

500gr συκώτι

1 κιλό πατάτες

250γρ βούτυρο

4 κ.σ αλεύρι

1 λεμόνι

2 κ.σ μέλι

1 κούπα γάλα

2-3 κλωνάρια θυμάρι

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά τις πατάτες, κατόπιν τις καθαρίζουμε μία μία ζεστή και τις λειώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέδες. Όταν λειώσουν καλά ζεσταίνουμε 1/2 κούπα βούτυρο στο τηγάνι μ’ ένα κλωνάρι θυμάρι (ώστε ν’αρωματίσουμε το βούτυρο ) και το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ με 1 κούπα γάλα. Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, φροντίζοντας μην ξεραθεί. Το αλατίζουμε στο τέλος. Συγχρόνως κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες τα αλευρώνουμε τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Σ’ένα μικρό σκεύος ετοιμάζουμε την σάλτσα λεμονιού. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο με 1κσ αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσει το αλεύρι. Ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι 1 κούπα νερό και 2 κσ μέλι λίγο θυμάρι αλάτι και πιπέρι. Σε κορνέ βάζουμε τον πουρέ μας και κάνουμε μικρές ροζέτες στο πιάτο μας .Τοποθετούμε το συκώτι στην μέση. Πάνω τα κρεμμύδια και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Είναι ένα πιάτο που οι λάτρεις του συκωτιού θα ενθουσιαστούν.

Καλή επιτυχία !!!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV