spot_img

Συνέδριο του Συνδέσμου ICC WOMEN HELLAS

Η Ομάδα Βιομηχανίας του «ICC Women Hellas» –διοργανώνει την Παρασκευή 13/05/22,  στις 7μμ, στο DOMOTEL Καστρί , Εσπερίδα με Θέμα :

« Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο για τη Βιομηχανία.  Αναλύοντας τον στόχο Νο9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ/ Ατζέντα 2030 για την Επιχειρηματικότητα »

  • Ποιες προκλήσεις για την βιωσιμότητα τους καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές ΜΜΕ του κλάδου της Βιομηχανίας;
  • Πώς μπορούν να πετύχουν έναν αποτελεσματικό μετασχηματισμό για να ανταπεξέλθουν στα ζητούμενα της εποχής;
  • Ιδέες, λύσεις, πρακτικές, know-how και εμπνευστικές ιστορίες γυναικών επιχειρηματιών που πέτυχαν στην πράξη τον Στόχο Νο9.

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, στις 19:00, στο Domotel Kastri.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει networking cocktail.

ΚΟΣΤΟΣ Πρόσκλησης 40 Ευρώ/Άτομο και για την εγγραφή σας στην εκδήλωση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τις 9/5/22  στον λογαριασμό του ICC Ελλάς.

Πρόγραμμα
Χαιρετισμοί :

●ΑΝΝΑ ΚΑΜΑΡΙΔΗ – Πρόεδρος ICC Women Hellas
Καλωσόρισμα – Το ICC Women Hellas

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑ – ΟΗΕ Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Oι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης – 17 στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Μία επιγραμματική αναφορά στο σύνολο των στόχων, την συνέργειά τους, την οργανωτική δομή της χώρας μας σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης για την παρακολούθηση τους, την έως τώρα πρόοδο και τα επόμενα βήματα / υποχρεώσεις μας απέναντι στον ΟΗΕ.

Ομιλίες :
Α. Θεματικός κύκλος:

●ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΟΡΔΗ – Mindset & High-Performance Executive, Business Coach, Μέλος του ICC Women Hellas – Ομάδα Βιομηχανίας
Σύντομη περιγραφή του Στόχου Νο 9 του ΟΗΕ για το 2030. Πως αυτός αφορά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ποια τα πιθανά εμπόδια στην εφαρμογή του.

●ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΥ – BETTER FUTURE
Μετασχηματισμός επιχειρήσεων – Τα βήματα και πως συμπεριφέρονται οι τράπεζες στις εταιρείες που ακολουθούν τους στόχους της ατζέντας.

Β. Θεματικός κύκλος : ΕΦΑΡΜΟΓΗ από ελληνικές επιχειρήσεις- success stories
●ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΚΑ  – Project Manager KONVA – North Aegean Sea Canneries SA

Success story εφαρμογής κερδοφόρας βιομηχανίας

●ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΠΡΑΤΖΗ – Κοινωνική Επιχειρηματίας / Ιδρύτρια της Wise Greece Wise Greece
Καλές Πρακτικές εφαρμογής των Στόχων. Η Wise Greece, 1 από τις 7 παγκοσμίως βραβευμένες το 2020 από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για τη δράση τους στην εφαρμογή των Στόχων.

Κλείσιμο συμπεράσματα:

●Δρ. ΖΕΦΗ ΔΑΜΑΔΑΜΑ: Πανεπιστημιακός, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES Women)
H σπουδαιότητα των 17 Στόχων συνολικά στην ελληνική βιομηχανία με στόχο και την οικονομική και κοινωνική ωφέλεια

●ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ευρώπη για τη βιομηχανία και την καινοτομία

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

●ΔΟΜΝΑ ΜΗΧΑΗΛΙΔΟΥ – Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, μέλος της ομάδας βιομηχανίας, ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ

Από το Γραφείο Τύπου και ΔΣ της εκδήλωσης  

Τζίνα Τσαντρίζου

Το ICC Hellas World Business Women Initiative 

To  ICC Hellas World Business Women Initiative είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου δικτύου του ICC-  International Chamber of Commerce – του  παγκόσμιου επιχειρηματικού οργανισμού, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Με τις δράσεις μας συμβάλουμε καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φύλου μας στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Δημιουργούμε τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αλλαγής της νοοτροπίας των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030.

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV