Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες τότε το ιμάμ είναι το ιδανικό φαγητό για να τις απολαύσετε. Αν τις συνδυάσετε και με τη φέτα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.
ΓΙΑ ΤΟ ΙΜΑΜ
-μελιτζάνες τηγανισμένες
-γέμιση
-150 γρ. φέτα τριμμένη
-20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
– 2 κιλά μελιτζάνες- 8 τμχ
– ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
– αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
– 150 γρ. ελαιόλαδο
– 500 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
– 20 γρ. πελτές ντομάτας
– 500 γρ. πατάτες, μεσαία καρέ
– 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια, ψιλοκομμένα
– 4 γρ. μαϊντανός
– 3 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
– 2 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
-11 γρ. αλάτι
– 1 γρ. πιπέρι
– 5 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΜΑΜ
Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη, τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Πηγή:mensnws.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!