spot_img

Τα μικρά “ελαττώματά” σας…είναι όλη η ομορφιά σας!!!

 

Λίγες μέρες πριν αναφέρθηκα στον Αξιολάτρευτο εαυτό σας…κι επειδή το πιστεύω ακράδαντα αυτό, θα επιμείνω λίγο ακόμα μήπως πείσω αυτούς που δεν κατάφερα ότι ο εαυτός σας με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του είναι ο καλύτερος που θα μπορούσατε να έχετε. Μα γιατί…?  Γιατί είστε εσείς!  Και η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας αντανακλάται σε ότι βιώνουμε σε αυτή τη Ζωή! Αντανακλάται στις σχέσεις μας, στη δουλειά μας, στα ενδιαφέροντα μας, στα παιδιά μας…μα το βασικότερο στη συμπεριφορά μας! Και δεν θα αναφερθώ στα ελαττώματα του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου διότι αυτό είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό και βαθύ που θέλει πολύ δουλειά και κόπο από τον καθένα προσωπικά για να το επεξεργαστεί και να το αλλάξει. Θα αναφερθώ στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τα οποία πολλές φορές βασανίζουν πολλούς ανθρώπους και γίνονται τροχοπέδη για την οποιαδήποτε εξέλιξή τους, χωρίς για μένα να υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί αυτό.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ. Κατ’ εμέ οι άνθρωποι που έχουν κάποια μικρά “ελαττώματα” ή ακόμα καλύτερα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην εμφάνισή τους, είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ !!! Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Χαμόγελό σας, στο οποίο αναφέρθηκα πριν λίγες μέρες. Στο χαμόγελο του κάθε ανθρώπου βλέπεις τη γλύκα του, βλέπεις την καλή καρδιά του, βλέπεις την ψυχή και την Αγάπη του για τη Ζωή…δε μπορεί λοιπόν αυτή η λάμψη και το Φως της ανθρώπινης αυτής ψυχής να σκοτεινιάσει από μια ιδιομορφία στην οδοντοστοιχία του… Ειδικά εγώ τα Λατρεύω αυτά τα Χαμόγελα…γιατί η αλήθεια είναι ότι ένα στραβό δοντάκι είναι η εγγύηση για να μην ξεχάσεις ποτέ ένα μοναδικό αγαπημένο σου χαμόγελο!!!
Εκτός όμως από το χαμόγελο, το οποίο για μένα ποτέ δεν θα αποτελούσε αφορμή σχολιασμού, οι άνθρωποι βασανίζονται για πολλά χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν στην εμφάνισή τους και πολλές φορές γίνονται αφορμή σχολιασμού στην καλύτερη ή αιτία έντονης  αποδοκιμασίας (το γνωστό bullying) το οποίο εγώ προσωπικά θεωρώ τουλάχιστον απάνθρωπο!

Και δε θα αναφερθώ στους κακοπροαίρετους ανθρώπους, οι οποίοι κατ’ εμέ αν έτρεφαν Αγάπη για τον εαυτό τους θα είχαν μάθει να αγαπούν όλο τον κόσμο, αλλά θα αναφερθώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν πολλές φορές έντονα και νιώθουν άσχημα ακόμα και ντροπή γι’ αυτό που είναι! Και θα πω με όλη μου την Αγάπη προς αυτούς: “Μα είναι Δυνατόν;;;”. Είναι δυνατόν άνθρωπέ μου να νιώθεις άσχημα γι’ αυτό που είσαι; Γι’ αυτό που είναι το σώμα σου μέσα στο οποίο Ζεις και οφείλεις να Βασιλεύεις Εσύ κι όχι το δηλητήριο που μπορεί να σε ποτίζει ο κάθε αφελής ή αδιάκριτος “Άλλος” ; Είναι δυνατόν; Και τι αν έχεις λίγα κιλά παραπάνω, άλλαξε τη διατροφή σου και χάσε μερικά…δε γίνεται; Ε τότε άστα εκεί στην ησυχία τους! Εσένα δε σε ενοχλούν, τι σε νοιάζει η γνώμη των άλλων; Βάλε τον κάθε άλλο στη θέση του με εξυπνάδα και ευγένεια και προχώρα μπροστά… Γιατί λίγα παραπάνω κιλά ούτε εξυπνάδα σου στερούν ούτε καλοσύνη!!! Έπεσαν τα μαλλιά σου λόγω ηλικίας ή λόγω ορμονικών διαταραχών… εεε και τι θα κάνουμε τώρα; Θα αυτοπυρποληθείς ή θα κυκλοφορείς με καπέλο μια Ζωή…; Κάντο μόδα, βρες το κατάλληλο χτένισμα και στην χειρότερη των περιπτώσεων αδερφέ μου, αν σε προκαλέσουν πολύ δώσε τους μια “κουτουλιά”…Πλάκα κάνω…δεν κάνουμε τέτοια…Ειρήνη πάνω απ’ όλα με λίγη δόση χιούμορ…!!! Και άπειρα παραδείγματα που έχω στο μυαλό μου αλλά δεν φτάνει το χαρτί για να τα αναφέρω!

Η Ουσία όμως Άνθρωποί μου αγαπημένοι, είναι να καταλάβουμε όλοι μας, ότι το θηρίο που μας τρώει ή ο Θεός που μας θρέφει είναι μέσα μας!!! Από κει ξεκινούν κι εκεί τελειώνουν όλα!!! Αγαπήστε τον αυθεντικό θεϊκό εαυτό σας…Μην κοιτάτε τι γίνεται δεξιά κι αριστερά…πάνε οι άνθρωποι κι αλλάζουν τον εαυτό τους με διάφορες μεθόδους λες και είναι παπούτσια που τα πήγαν στον τσαγκάρη για φτιάξιμο! Και κάθεσαι εσύ με την καλή σου την ψυχούλα που είσαι αυθεντικός κι ακέραιος και κλαις και στενοχωριέσαι…που είσαι ο Εαυτός σου! Το ίδιο θα πω και στους υπόλοιπους που βάζουν το σώμα τους και την ψυχή τους σε απίστευτες διαδικασίες, όχι αλλαγής, αλλά μεταμόρφωσης στην καλύτερη των περιπτώσεων…. Άνθρωποι αγαπήστε κι αποδεχθείτε τον εαυτό σας, αλλάξτε και διορθώστε από μόνοι σας όλα όσα θεωρείτε ότι θα σας κάνουν καλό κι είναι καλύτερα για την Υγεία σας και ως εκεί. Μετά προχωρήστε, βγείτε έξω, ζήστε! Κάντε πράγματα, κάντε σχέσεις, γελάσετε, ευτυχήσετε, πάρτε και δώστε Αγάπη! Από κει ξεκινούν όλα! Αν βρείτε τον τρόπο να ζείτε μέσα στην Αγάπη είστε προστατευμένοι από όλα. Αγαπήσετε όμως πρώτα αυτόν τον Εαυτό σας τον Αξιολάτρευτό σας κι έπειτα μοιράστε Αγάπη αληθινή και αγνή και θα δείτε πόσο θα αλλάξει η Ζωή σας και των άλλων γύρω σας! Ακριβώς το ίδιο έχω να προτείνω και σε όλους αυτούς τους “Τέλειους” εξωτερικά ανθρώπους! Βρείτε την τελειότητα μέσα σας κι αυτό σίγουρα θα βγει και έξω! Όσον αφορά τώρα στους ανθρώπους που με κακόβουλα σχόλια πικραίνουν αλλήλους…Ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς να τους φέρει η Ζωή Αγάπη και Αποδοχή στη Ζωή τους για να μάθουν να τα προσφέρουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους!

Οπότε από σήμερα, θα παρακαλούσα όλους όσους διάβασαν αυτές τις από καρδιάς σκέψεις, να βρουν τρόπο να βάλουν ολίγη παραπάνω Αγάπη στη Ζωούλα τους… Ήδη χωρίς να το ξέρετε έχετε λίγη παραπάνω…τη δικιά μου…και να χαμογελάσετε άνθρωποι μου, μην αυτομαστιγώνεστε και μην πληγώνετε την καρδούλα σας με ανούσια πράγματα…να θυμάστε ότι όλα αυτά τα “μικρά ελαττώματά” σας είναι όλη η ο ομορφιά σας και η ιδιαιτερότητά σας!

Με Αγάπη & βαθιά Εκτίμηση,

Μελίνα Σαριδάκη.

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img