spot_img

Τα βουνά της Ζωής μας, είναι η ευλογία μας!

 

Η αλήθεια αγαπημένοι μου άνθρωποι, είναι ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών σπάνια μιλάμε για βουνά, γιατί η μαγική θάλασσα και τα ταξίδια της έχουν την τιμητική τους! Ακόμα κι εγώ που είμαι λάτρης της θάλασσας και του βυθού της, εκτιμώ ότι το βουνό είναι μια άλλη ιστορία! Τα βουνά και η ανάβασή τους, ρεαλιστικά ή μεταφορικά σε οδηγούν αλλού!

Στη θάλασσα ταξιδεύει η ψυχή και το μυαλό κι αν κολυμπήσουμε βαθιά μες το βυθό μας σίγουρα θα βρούμε το Θεό μας. Τον εαυτό μας, τις Αξίες και τα Ιδανικά μας, τις Αγάπες μας, τα Όνειρα και τα πιο βαθιά μας Θέλω! Ναι, είναι ένα ταξίδι μαγικό, μα το βουνό είναι μια άλλη υπόθεση! Πιο πνευματική, πιο ρεαλιστική, πιο σκληρή μα αληθινή! Στο βουνό σαν ανέβεις, θες δε θες θα έρθεις σε επαφή με το Θεό. Όχι το δικό σου, μα το Θεό όλων μας, αυτόν τον Ένα που τον επικαλείσαι, που τον φοβάσαι, που τον αμφισβητείς και που όταν τον ανακαλύψεις τον λατρεύεις. Είσαι κοντά στα σύννεφα, κοντά σε έναν ακόμα μεγαλύτερο, επιβλητικό μα πιο ευαίσθητο ουρανό και μέσα στην άγρια μα αληθινή πλευρά της φύσης. Μιας φύσης δύσκολης και απαιτητικής που θέλει αγώνα ουσίας κι επιβίωσης και που σα σταθείς όρθιος και μοναχός στην άκρη ενός βουνού, αντιλαμβάνεσαι πόσο μικρός είσαι μέσα στο σύμπαν μα και πόσο μεγάλος είναι ο Θεός που στήριζε κάθε σου βήμα ώσπου να φτάσεις εκεί!

Κι έρχεται τώρα η στιγμή να πω για τα βουνά μας!!!
Για τα βουνά που έφερε η Ζωή στο δρόμο του καθενός μας, για να τα τολμήσουμε, να τα πολεμήσουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με κάθε δυσκολία της ανάβασής τους και στο τέλος να τα τιμήσουμε για τα μαθήματα και τις εμπειρίες που μας άφησαν, κάνοντάς μας σοφότερους, καλύτερους, πιο δυνατούς. Καινούργιους θα τολμούσα να πω!!!

Γιατί η Ζωή δε  διαλέγει, ούτε εμείς διαλέγουμε πολλές φορές. Η Ζωή φέρνει στο δρόμο σου ένα βουνό αγαπητέ, που η ψυχή σου αρχικά κοντεύει να σβήσει στη θέα του. Και λες: ” Εγώ; Εγώ καλούμαι να το ανάβω αυτό; Μα πώς, γιατί;” Μα δεν υπάρχουν πως και γιατί. Ή τολμάς και τιμάς την ύπαρξή σου ή κρύβεσαι μετά για μια Ζωή πίσω από την ντροπή σου που δεν τόλμησες να πράξεις το χρέος σου! Γιατί το βουνό  κι η θάλασσα του καθενός είναι δική του υπόθεση μα  είναι  και χρέος ιερό, προς τη Ζωή, το Θεό και τον ίδιο του τον εαυτό!

Και σίγουρα δεν είναι κανένας προετοιμασμένος για τις σκληροτράχηλες πλευρές, τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ανεβαίνοντας ένα βουνό, μα καμία Μάνα δεν έφτιαξε κανένα παιδί από ζάχαρη! Όλοι οφείλουμε μεγαλώνοντας να εξελισσόμαστε μέσα από την πορεία μας και να γινόμαστε άνθρωποι ικανοί, χρήσιμοι, ωφέλιμοι και σίγουρα άξιοι μαχητές σε κάθε πρόκληση. Μόνο έτσι τιμάμε την Ύπαρξη κα την Ουσία μας σ’ αυτή τη Ζωή.

Οπότε όταν μας φέρνει η Ζωή βουνά στο δρόμο μας, μια είναι η υποχρέωση και η διαδρομή μας. Η ανάβασή τους. Και κατά την ανάβαση να μη μιλάς, να μη χαλάς ενέργεια σε ανούσια πράγματα και καταστάσεις. Να μένεις ψύχραιμος, ήρεμος και αφοσιωμένος στο σκοπό σου. Γιατί σκοπός σου είναι ένας. Να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες και να φτάσεις στην κορυφή. Να νιώσεις τον Θεό και να τον ευχαριστήσεις για την Δύναμη, την Αγάπη και την Στήριξη που σου παρείχε κατά την δύσκολη αυτή αποστολή σου. Κι έπειτα κοιτάς κάτω και βλέπεις από που ξεκίνησες, τη δύσκολη διαδρομή που αντιμετώπισες, τους Ανθρώπους που σε στήριζαν σε κάθε γρατζουνιά και τους Ανθρώπους που απλά κοίταζαν.

Και με όλη την τεράστια Αγάπη που κουβαλάς πια μέσα στην καρδιά σου και την αστείρευτη δύναμη που ξέρεις ότι έχεις μέσα σου, αναφωνείς με ανακούφιση κι ευγνωμοσύνη: ” ΝΑΙ, αυτό είναι το Βουνό μου, είναι η δική μου Υπόθεση, είναι η Ζωή μου, η Θέα μου και ο Θεός μου”. Ευχαριστείς και ξαναγεννημένος πάλι μέσα σου προχωράς μπροστά. Για κάθε θάλασσα, κάθε βουνό και κάθε καταπράσινη πεδιάδα της Ζωής. Γιατί η Ζωή, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει στο δρόμο σου!

Οπότε αγαπημένοι μου Άνθρωποι, όταν στον δρόμο σας θα βρίσκετε ένα βουνό με όλη την Τόλμη, την Ταπεινότητα και την Αγάπη που κουβαλάτε μέσα σας, να ξεκινάτε το ταξίδι σας για τον επόμενο καινούργιο εαυτό σας με βοήθεια πάντα τον Θεό σας.

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img