spot_img

Τάκης Δρόσος… ένας έμπειρος και καταξιωμένος φωτογράφος!!

Της Κατερίνας Βάζου

Ο Τάκης Δρόσος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους του Ηρακλείου. Σπούδασε φωτογραφία στο Τορόντο του Καναδά και στην πορεία παρακολούθησε πολλά σεμινάρια γύρω από την φωτογραφία, αλλά και γύρω από την διαφήμιση, την γραφιστική και το μάρκετινγκ. Μεγάλωσε κυριολεκτικά στο περιβάλλον της φωτογραφίας γιατί , ως γνωστό ο πατέρας του Βασίλης Δρόσος είναι πολύ γνωστός και καταξιωμένος του χώρου για περισσότερο από 45 χρόνια !
Και ως οικογένεια( ξαδέρφια ) δεν θα μπορούσα να μην του πάρω μια συνέντευξη εις βάθος.

ΚΒ. Τάκη καταρχήν πως αντιμετωπίζεις την κρίση και την κατάσταση της εποχής μας με τον κορονοιό ;

ΤΔ. Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όλοι μας και αυτό μας έχει δώσει κάποιες ευκαιρίες και χρόνο που πιθανόν να μην είχαμε σε κανονικές συνθήκες . Εγώ παρά τις οικονομικές δυσκολίες βρήκα χρόνο να αναδιοργανωθώ , να ξεκαθαρίσω τις δουλειές μου και να επιμορφωθώ ακόμα περισσότερο στις επαγγελματικές μου ανάγκες.

ΚΒ.Ξέρω ότι έχεις αναλάβει διεθνή καλλιστεία στο παρελθόν στην Καλιφόρνια και όχι για μια φορά μόνο …και ρωτάω πως προέκυψε αυτό ;;;
ΤΔ. Είχα επιλεχτεί σαν επίσημος φωτογράφος στα” Mrs Globe “ στην Ελλάδα το 1997 και το 2000 ,2003, 2004 στην Καλιφόρνια !
Αυτό προέκυψε από καλλιστεία που έγιναν το 1997 από το Κρήτη TV που είχα συνεργασία και τότε είχαν αναλάβει την διοργάνωση με Αμερικανούς παραγωγούς των Mrs Globe. Εκεί μέσα από την δουλειά μου γνωρίστηκα με τους παραγωγούς των καλλιστείων οι οποίοι έμειναν ευχαριστημένοι και μου πρότειναν να γίνω επίσημος φωτογράφος για τα επόμενα 4 χρόνια αλλά δεν μπόρεσα να συνεχίσω άλλο λόγω των υποχρεώσεών μου εδώ !


ΚΒ. Έχεις φωτογραφίσει χιλιάδες μοντέλα και είσαι και σε έναν οργανισμό τoν λεγόμενο FoRe. Μίλησέ μου γι ‘αυτό.
ΤΔ. Ναι έχω αναλάβει αμέτρητες φωτογραφίσεις όπως και τα Ms Ambassador Pageants FoRe Living Royal που εκπροσωπώ και ως πρέσβης στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με την ενημέρωση και την αφύπνιση του προβλήματος βίας σε όλες τις μορφές , μέσα λοιπόν από εκδηλώσεις , καλλιστεία  αλλά και κοινωνικά δρώμενα περνάμε τα μηνύματα που αφυπνίζουν το κοινό και ιδρυτής αυτού του οργανισμού είναι η Αδελφική μου φίλη Maria Di Giovani .


Επίσης έχω φωτογραφίσει την Άννα Βίσση τον Σάκη Ρουβά και την Μελίνα Ασλανίδου.

ΚΒ. Πες μου γιατί όλα τα μοντέλα σε έχουν χαρακτηρίσει ως ο φωτογράφος της καρδιάς τους.. γιατί δεν σου κρύβω ότι το ακούω συχνά αυτό !!!!
ΤΔ. Θεωρώ ότι ο ρόλος του φωτογράφου είναι να δημιουργήσει πρώτα ένα όμορφο και φιλικό κλίμα ώστε τα άτομα που έχεις απέναντί σου να νιώθουν άνετα . Αυτό κάνω και εγώ με αποτέλεσμα να με εμπιστεύονται αρχικά ως άνθρωπο πρώτα και αργότερα ως επαγγελματία. Θέλω να νιώθουν άνετα και να απεικονίζεται αυτό στο τελικό αποτέλεσμα .

ΚΒ. Ποιο είναι το κίνητρο που σε κάνει να συνεχίζεις να δημιουργείς όμορφες φωτογραφίες.
ΤΔ. Η φιλοσοφία μου είναι να μην επαναπαύομαι ποτέ και να εξελίσσομαι σε ότι κάνω στην ζωή μου αλλά και στα επαγγελματικά μου . Ακόμα και στην πιο απλή φωτογράφιση προσπαθώ να βγάλω κάτι δημιουργικό και ενδιαφέρον ώστε να νιώθω πρώτα εγώ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα .


ΚΒ. Τι έχεις να ευχηθείς στους αναγνώστες του Bybusmagazine για το 2021 ;
ΤΔ.. Να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς μέχρι να περάσει όλο αυτό που βιώνουμε και θα έχουμε αρκετό χρόνο μετά να απολαύσουμε κάθε τι μας δίνει ευχαρίστηση !

Καλές γιορτές και ο νέος χρόνος μόνο υγεία να φέρει σε όλο τον κόσμο !!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV