spot_img

Ταρτάκια Λεμονιού

Υπέροχα ταρτάκια που συνδυάζουν τη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών και των μούρων με την δροσερή σπιρτάδα του λεμονιού και την εξωτική γεύση της καρύδας!

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι 
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

Για την κρέμα: 

  • 860 ml (4 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι 
  • 45 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 10 ίνες κρόκου Κοζάνης 
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβετε με ένα φλιτζάνι στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μικρά ατομικά ταρτάκια. Ψήνετε στους 160°C για 20 λεπτά. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας τις ίνες κρόκου Κοζάνης. Αφήνετε το Άνθος Αραβοσίτου να κρυώσει λίγο και το μοιράζετε στα ταρτάκια. Τέλος, ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γαρνίρετε τα ταρτάκια.
  • *Το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια  παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

πηγή:sintages-jotis.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV