Θεϊκό lemon pie! ! Μια κουταλιά σας «pie» στον παράδεισο!!

Της Πόπης Διβινή

(Από το κανάλι ”Lady Foodie”)

“Λεμονάκι μυρωδάτο κι από περιβόλι αφράτο”, αναφέρει ο στίχος από το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι! Ένα τέτοιο μυρωδάτο λεμόνι, με τον όξινο  χυμό και το αρωματικό ξύσμα του μας εμπνέει  και  φτιάχνουμε ένα υπέροχο γλυκό, μια τάρτα λεμονιού ή όπως συνηθίζουν να τη λένε οι Αμερικάνοι, “lemon pie”.  Επιδόρπιο φίνο και ελαφρύ με γλυκόξινη γεύση, τραγανή μπισκοτένια  βάση και βελούδινη λεμονάτη κρέμα που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα ουρανίσκο!

Υλικά για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή  βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 250  γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη (αν το θέλετε πολύ γλυκό)
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σπάστε  τα μπισκότα σε κομμάτια και κάντε τα σκόνη στο μπλέντερ.
Αδειάστε το τριμμένο μπισκότο στη φόρμα ή το ταψάκι και ρίξτε πάνω του τη λιωμένη μαργαρίνη ή  βούτυρο στρώνοντας πολύ καλά ώστε να πάει παντού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Αφήστε το  στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, χτυπήστε  με μίξερ χειρός το ζαχαρούχο  γάλα με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά. Προσθέστε  το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και χτυπάτε για λίγο ακόμη ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Αδειάστε την κρέμα  πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε τη  φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 5-6 ώρες τουλάχιστον, κόβοντας σε κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές φέτες λεμονιού και σαντιγύ (προαιρετικά).

Αν αγαπάτε τη μεθυστική μυρωδιά των εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα του λεμονιού θα λατρέψετε αυτό το φίνο επιδόρπιο με το μεθυστικό άρωμα και την απαράμιλλη γεύση.

Καλή επιτυχία, και καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV