Θεσσαλική Γάστρα

 

Υλικά  [για μια γάστρα].

3 κιλά πρόβειο κρέας κομμένο σε κομμάτια  [1,5 μπούτι-1,5 μπροστινό].

1 κρεμμύδι κομμένο στο μούλτι

1 ντομάτα ώριμη  σε φέτες κομμένη

αλάτι, πιπέρι

150 gr ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας στη γάστρα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά . Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Προθερμένουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό μέσα στη γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε  για 6-7 ώρες στους 100-150 βαθμούς. Αφού ψηθεί το κρέας συνοδεύουμε  με πατάτες τηγανητές.

Του chef Καλογιάννη Κωνσταντίνου

Διαβάστε επίσης

Web TV