spot_img

Thigaterra: The Brand Story!

Μάνος Βοζικάκης
✤ F&B CREATIVE DIRECTOR ∣ CO-OWNER,
THIGATERRA THE ART OF SLOW FOOD
Ένα όραμα ανάδειξης του Ελληνικού γαστρονομικού πλούτου και των αγνών Ελληνικών προϊόντων, μπαίνει σε εφαρμογή.
✤ CO-OWNER, FOOD THREE CONSULTING CO.
Η σωστή, βιώσιμη αλλά ταυτόχρονα δημιουργική διαχείριση ενός σύγχρονου εστιατορίου είναι το Α & το Ω στην Εστίαση.

✤ To εστιατoριο thigaterra αποτελεί μια γευστική & δημιουργική συνaντηση των διαφορετικών τόπων της Ελλάδας.

Πρεσβεύει τις τρεις βασικές αρχές του παγκόσμιου κινήματος Slow Food, που επιδιώκει το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την παρουσίαση στο τραπέζι μας.

Η οικο-γαστρονομία του Thigaterra έχει ως βάση τα φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας, που σέβονται και προστατεύουν την βιοποικιλότητα, το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους του περιβάλλοντος.

Η βαθιά μας αγάπη και πίστη στον ελληνικό οίνο, μας οδήγησε στη δημιουργία μιας μεγάλης συλλογής ελληνικών κρασιών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι βιολογικής καλλιέργειας. Το κελάρι μας περήφανα παρουσιάζει πάνω από εκατό ετικέτες στους οινολάτρες καλεσμένους μας. Η ομάδα του Thigaterra σας καλωσορίζει στο σπίτι της!

✤ SLOW FOOD ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

✤ 01✤
καλό, καθαρό & δίκαιο φαγητό

Το Slow Food έχει ως αποστολή τη διάσωση της  γαστρονομικής παράδοσης κάθε τόπου,  προσπαθώντας να αφυπνίσει τις γαστρονομικές μας συνήθειες.

Πρόκειται για ένα κίνημα οικο-γαστρονομίας, το οποίο με τις δράσεις του από μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία στη διατροφική μας καθημερινότητα, επιδιώκοντας  τον σταδιακό επαναπροσδιορισμό των γευστικών μας συνηθειών και απαιτήσεων τονίζοντας ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση στο καλό, καθαρό και «δίκαιο» φαγητό.

✤ 02✤
τα οχυρά της γεύσης

Το Slow Food, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την υπεράσπιση της διατροφικής ποικιλότητας, αναλαμβάνει και την ενημέρωση των μελών του για το πού μπορούν να βρουν τα λεγόμενα «οχυρά γεύσης», είδη διατροφής δηλαδή με εξαιρετική γαστρονομική αξία.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε σπάνια τοπικά προϊόντα και κρασιά που παράγονται με παραδοσιακούς τρόπους που τα μέλη του κινήματος προσπαθούν να διατηρήσουν. Επίσης ανακαλύπτουμε σπάνια είδη πανίδας, όπως φυλές βοοειδών και μαύρους χοίρους, που εκτρέφονται από κτηνοτρόφους, που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διάσωση της αγροτικής βιοποικιλότητας.

✤ Manifesto Thigaterra

✤ Η διαρκής αναζήτηση σε βάθος της γαστρονομικής γνώσης και η ανάδειξη της ποιότητας του Ελληνικού διατροφικού πλούτου.

✤ Ο πρωτογενής τομέας με επιλεγμένους μικρούς ντόπιους παραγωγούς αποτελεί το θεμέλιο του γαστρονομικού μας αποτυπώματος.

✤ Η επιλογή και χρήση πρώτων υλών που είναι συνδεδεμένες με απεριόριστα οφέλη για την υγεία, αλλά και με πολλές γευστικές αναμνήσεις από τις ρίζες της Ελληνικής οικογένειας.

✤ Μέσα από τις γεύσεις και την ποιότητα των προϊόντων αυτών, μας επιτρέπεται  να παράγουμε ένα πολιτιστικό προϊόν που θα στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, καθώς και στην ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας.

✤ Κάθε στάδιο στην “ιεροτελεστία” της εστίασης αποδίδεται συνειδητά, με ιδιαίτερη προσοχή, τήρηση των κανόνων και με καθορισμένη σειρά.
Έτσι, θα συνδεθεί το φαγητό με την ψυχή και θα ενωθεί.

✤ Η δημιουργία ενός χώρου για την εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής ιδέας, αναπτύσσοντας  τον γαστρονομικό πολιτισμό μέσω μιας βιωματικής διαδικασίας για τους πελάτες μας, θα αποτελέσει στοιχείο μίας νέας καθημερινότητας της κοινωνίας μας. Έτσι θα συνεχίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους, να το επικοινωνούν στον υπόλοιπο κόσμο.

✤ Ο Σεβασμός, η Τιμιότητα και η συνεχής Εξέλιξη, αποτελούν βασικούς συντελεστές στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Με οδηγό την υψηλή αξία που πρέπει να έχει η συνειδητή επιλογή ασφαλών και ωφέλιμων πρώτων υλών στο πιάτο μας.

✤ Να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση μας για την Ελληνική Γαστρονομία σε όλο τον κόσμο και να γίνουμε σημείο αναφοράς.

✤ Οι υπηρεσίες του Thigaterra

 

✤ GROUP MENU
Επιλογές απόλαυσης
Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα μενού μας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού μας πελάτη.

✤ ΕΤΑΙΡΙΚΑ EVENTS
Business Lunches
Προσφέρουμε δωρεάν τα πολυμέσα μας για να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο εταιρικό event.

✤ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διοργανώνουμε τις ευτυχισμένες σου στιγμές
Τραπέζι Γάμου | Τραπέζι Βάφτισης | Τραπέζι Γενεθλίων & Γιορτής.

✤ Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα μενού μας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις σας.

ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΜΕΝΟΥ
Οι προτάσεις των Menu μας μπορούν να υπεισέλθουν σε οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμείτε. Παρακαλούμε για τυχόν αλλαγές στην οριστικοποίηση του Menu τουλάχιστον τέσσερις πριν την ημέρα της εκδήλωσης σας.

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
Προσφέρουμε τη δυνατότητα επιλογής εμφιαλωμένου κρασιού της αρεσκείας σας από το κελάρι μας.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες που μπορεί να έχετε.

Thigaterra Info:
Διεύθυνση | Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 109 Αμμουδάρα, Ηράκλειο.
☎ | 281 600 8777
@ | info@thigaterra.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV