Θρεπτικό τσάι του βουνού και νηστίσιμο κέικ

 

Ο χειμώνας ήρθε και σκέφτηκα να απολαύσουμε ένα ζεστό παραδοσιακό Ελληνικό τσάι του βουνού πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εδώ και πολλά χρόνια  κερδίζει σταθερά τις προτιμήσεις μας. Μαζεμένο από την κορυφή του βουνού της Σπηλιάς Κισσάβου. Τον Ιούλιο μήνα το ξεραίνουμε και το αποθηκεύουμε για να το απολαύσουμε  ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι εύγευστο , αρωματικό και  μπορείτε να το καταναλώσετε ως ρόφημα ζεστό η κρύο, με μέλι ή λεμόνι  ακόμη και σκέτο . Συνοδέψτε το με νηστίσιμα γλυκά. Και επειδή η καραντίνα  καλά κρατεί  σκέφτηκα να καλέσω τις φίλες μου  να πιούμε ένα τσάι για να ζεστάνουμε τις καρδιές μας.(Με αρκετή φαντασία βέβαια…..θα μου πείτε έχω ξεφύγει. Ε!!!! δεν είμαι και η μοναδική).

Νηστίσιμο κέικ τσαγιού

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ φαρίνα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ρόφημα τσάι

1 φλιτζάνι καρύδια

χυμό από 1 λεμόνι

1 μπέικιν

λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε ένα μπόλ  το ελαιόλαδο, ο τσάι, το λεμόνι  και την ζάχαρη μέχρι να  λιώσει αρκετά.

*Ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και το αλάτι

*Προσθέτουμε τα καρύδια η ότι άλλο θέλουμε όπως σταφίδες η σταγόνες σοκολάτας

*Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε σε αυτήν το μείγμα

*Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50′ περίπου

ΓΛΑΣΟ:

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιές  της  σούπας  τσάι

Το χτυπάμε  και το ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ

Καλή επιτυχία και καλό χειμώνα!!!

 

 

Latest articles