spot_img

Τι πρέπει να επισκεφτείς πριν φύγεις από τον Άγιο Νικόλαο…

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και βρίσκεται στο μαγευτικό κόλπο του Μιραμπέλλου. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή της οικονομίας καθώς επίσης η καλλιέργεια της ελιάς και η κτηνοτροφία. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης είναι η Βουλισμένη  Λίμνη που υπάρχει στο κέντρο της πόλης. Αρχαίοι μύθοι λένε ότι στη λίμνη έλουζαν τα μαλλιά τους οι θεές  Άρτεμη και Αθηνά και άλλοι μύθοι ότι η λίμνη δεν έχει πυθμένα και συνδέεται με το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Είναι μια πόλη ήρεμη που συνδυάζει την κοσμική ζωή με την παράδοση. Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί αφετηρία για πολλές εξερευνήσεις των γύρω περιοχών όπως:

Σπιναλόγκα

Μικρό νησί με το βενετσιάνικο φρούριο όπου το 1903 έγινε καταφύγιο και απομόνωση όσων έπασχαν από τη νόσο Χάνσεν (λέπρα ). Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής πλέον.

Ελούντα

Ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα που την καθιστούν πόλο έλξης για πολλούς. Ένας μικρόκοσμος πολυτέλειας που θα σας γοητεύσει με την υπέροχη ομορφιά του τοπίου και τα πολυτελή της ξενοδοχεία.

Ίστρον

Το Ίστρο(ν) είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 12 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου κτισμένο  σε εύφορη κοιλάδα με ελαιώνες. Κοντά στο χωριό βρίσκεται η πανέμορφη οργανωμένη παραλία Βούλισμα ή Χρυσή Άμμος με γαλαζοπράσινα νερά  που σε παραπέμπουν σε τροπικές παραλίες.

Παραλία Κολοκύθα

Μικρή  απόμερη παραλία με λευκή άμμο και καταγάλανα ,διάφανα ήρεμα νερά που αφήνει ‘’άφωνους ‘’ τους επισκέπτες της.

Παναγία Κερά..Η ιστορική βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα

Ο ναός βρίσκεται στη θέση Λογάρι, 12 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο. Θεωρείται ότι κατασκευάστηκε αρχικά ως μονόχωρος ναός με τρούλο κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Το παλαιότερο στρώμα τοιχογραφιών του κεντρικού κλίτους χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Σύμφωνα με τη τοπική παράδοση, στον ναό βρισκόταν μια εικόνα της Παναγίας με θαυματουργές ιδιότητες.

Οροπέδιο  Λασιθίου

Φεύγοντας από την περιοχή του Αγίου Νικολάου και ανηφορίζοντας προς το βουνό συναντάς τα υπέροχα γραφικά παραδοσιακά  χωριά του Οροπεδίου. Το Ψυχρό,  Τζερμιάδο, Λαγού, Άγιος Γεώργιος, Αβρακόντες και μέσα Λασίθι είναι από τα πιο γνωστά. Πηγαίνοντας στο Ψυχρό μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Greek Mythology Thematic Park . Με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργήθηκε αυτό το θεματικό πάρκο που θα σας ταξιδέψει νοερά μέσα από τα εκθέματα στην  ιστορία και θα ξεναγηθείτε στην  ελληνική μυθολογία. Στην συνέχεια επισκεφτείτε το σπήλαιο Δικταίο Άντρο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία  εκεί γεννήθηκε ο θεός Δίας. Στην απέναντι πλευρά του Οροπεδίου βρίσκεται το Κρόνιο σπήλαιο με ευρήματα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι τα βυζαντινά χρόνια. Αξίζει να περιηγηθείτε σε όλα τα χωριά, να γνωρίσετε τους φιλόξενους ανθρώπους, να μιλήσετε μαζί τους και να απολαύσετε τους υπέροχους μεζέδες που θα σας φιλέψουν πάντα συνοδεία με παγωμένη τσικουδιά. Το υπέροχο τοπίο  και η αγάπη των ανθρώπων του Οροπεδίου θα σας γοητεύει και σίγουρα θα επιδιώξετε να το επισκεφτείτε πολλές φορές.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

Διαβαστε επισης

spot_img

Web TV