spot_img

Tips ή μυστικά μαγειρικής…

 

1 .Επειδή δεν μπορείς να είσαι μονίμως επάνω από την κατσαρόλα όταν βράζεις κάτι , τοποθέτησε  κατά  μήκος  μια κουτάλα

2 .Όταν βράζουμε αυγά  σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι ώστε αν ραγίσουν δεν θα βγει το ασπράδι του, επίσης για να ξεφλουδίζονται εύκολα προσθέτουμε στο νερό και λίγη σόδα

3 .Για να είναι μαλακό το μοσχάρι που βράζει  προσθέτουμε μέσα λίγο τσάι βουνού

4 .Όταν βράζουμε κουνουπίδι για να μην μυρίζει πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας προσθέτουμε μια κόρα ψωμί μουσκεμένη με ξύδι

5 .Βρέχουμε την κατσαρόλα με νερό όταν θέλουμε να βράσουμε μεγάλη ποσότητα γάλα Έτσι εμποδίζουμε να μην μας κολλήσει

6 .Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας θα της αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες

7 .Για να μαλακώσει το χταπόδι στο βράσιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού

8 .Αν μας ενοχλεί η μυρωδιά του κοτόπουλου όταν το βράζουμε, βάζουμε στην κοιλιά του μια πατάτα

9 .Διατήρησε την φρεσκάδα του βασιλικού και τον χειμώνα βάζοντας τα φύλλα του κλεισμένα  σε ένα βάζο  με ελαιόλαδο .Το διατηρείς στο ψυγείο και το προσθέτεις φρεσκότατο σε φαγητά και σαλάτες

10 .Για να γίνει το ρύζι σπυρωτό πρόσθεσε κατά την διάρκεια του βρασμού λίγο λεμόνι

11 .Αν  κολλάει  η ζύμη σας όταν ανοίγετε φύλλο την βάζετε για λίγο στο ψυγείο μέσα σε μια μεμβράνη

12 .Για να κάνετε μια πετυχημένη  μαρέγκα προσθέστε κατά το χτύπημα  λίγη ζάχαρη-άχνη

13 .Για να έχουμε τα μυρωδικά της εποχής όποτε θέλουμε τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε λάδι και τα κάνουμε παγάκια

14 .Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο? κανένα πρόβλημα. Πάρε τον τρίφτη  και τρίψτε το από την χοντρή πλευρά

15 .Για να κρατήσετε  τις πατάτες γερές και σκληρές βάλτε μέσα στην σακούλα και ένα μήλο

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV