spot_img

Το λιμάνι του Ηρακλείου ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου!!

Η θέση και η ιστορικότητα του λιμένος Ηρακλείου που από τα πανάρχαια χρόνια ανέπτυξε θαλάσσιες οδούς και εμπορικές σχέσεις σε όλο το κόσμο,  σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η πόλη του Ηρακλείου τόσο από  άποψη ιστορίας και πολιτισμού, όσο και από άποψη ποικιλομορφίας και πολυπολιτισμικότητας το καθιστούν  ένα μεγάλο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου εμπορευμάτων και επιβατών για το νησί της Κρήτης. Tο τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας με πολυλειτουργικές λιμενικές δραστηριότητες στον τομέα της ακτοπλοΐας, της κρουαζιέρας, των φορτίων, του yachting και της ναυπηγοεπισκευής.

Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ξεκινά με αισιόδοξα μηνύματα για τον  θαλάσσιο τουρισμό, άρρηκτα δεμένος με την κρουαζιέρα και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι του Ηρακλείου  με τη μορφή πλωτών ξενοδοχείων.

Η Κρήτη  και ειδικότερα το Λιμάνι του Ηρακλείου,  λειτουργώντας ως λιμάνι προσέγγισης καθώς και ως homeport αποτελεί προνομιακό προορισμό για τους τουρίστες της κρουαζιέρας, στοιχείο που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καταλαμβάνει την 6η θέση μεταξύ των  τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.

Το Ηράκλειο ως προορισμός προσφέρει στους επισκέπτες κρουαζιέρας μοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές, ιστορικές, αρχαιολογικές και γαστρονομικές εμπειρίες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έδωσε και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα  κορυφαίες εταιρείες της κρουαζιέρας να έχουν συμπεριλάβει τον προορισμό Ηράκλειο στα δρομολόγιά τους, ο δε  απολογισμός από την κρουαζιέρα  χαρακτηρίζεται έως σήμερα θετικός, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Σημαντικές είναι οι διακρίσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τα Βραβεία Tourism Awards τα οποία αποδεικνύουν ότι με τον  ισχυρό βηματισμό του το λιμάνι του Ηρακλείου ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία και συνεχίζει να δίνει το δυναμικό  του παρόν στην ελληνική αγορά Τουρισμού ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια Κρουαζιέρας προσφέροντας στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων μια ολοκληρωμένη, βιωματική, προσωποποιημένη εμπειρία ταξιδιού.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αναγνωρίζοντας την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής, την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, στηρίζει και προωθεί τις επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες και βιώσιμες λύσεις με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία. Προς αυτή τη κατεύθυνση το Λιμάνι του Ηρακλείου  προχωρά συνεχώς σε αναπτυξιακά έργα, μετασχηματίζεται σε έξυπνο λιμάνι του μέλλοντος με έργα που αφορούν την πράσινη μετάβαση. Η πράσινη μετάβαση του λιμένος Ηρακλείου καθώς και όλα τα ζητήματα βιωσιμότητας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων που έχει θέσει.

Στόχος η μείωση της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των εκπομπών Co2. Αναπτύσσει και υλοποιεί στρατηγικές συστημάτων  για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των πλοίων μέσω καινοτόμων σχεδιασμών με την εφαρμογή και η εγκατάσταση του cold ironing.  Η αποτελεσματικότητά του έγκειται στην μείωση  του  περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων με υψηλές ενεργειακές ανάγκες όπως είναι τα κρουαζιερόπλοια, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις λιμενικές του εγκαταστάσεις, Παράλληλα η εφαρμογή του συστήματος της χρήσης και της μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια υλοποιείται μέσα από το έργο  Huppiness.

Το λιμάνι του Ηρακλείου επενδύει ολοένα και περισσότερο σε ψηφιακές λύσεις για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των λιμενικών λειτουργιών όπως ή πρόταση ανάπτυξης ενός μοντέλου digital twins που προσφέρει την ευκαιρία να αποδώσει τόσο την εικόνα του λιμανιού και της βασικής υποδομής καθώς και να παρέχει δεδομένα-πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τις λειτουργίες του.

Το Λιμάνι του Ηρακλείου θα παραμένει πάντα το λιμάνι της καρδιάς μας και αξίζει  το σεβασμό και την φροντίδα μας!

Καλό καλοκαίρι!

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img