Τουρτίτσες red velvet για τη γιορτή των ερωτευμένων!!!

Της Andie & Eliz (instagram andie_and_eliz food stories )

Γιορτάστε γευστικά και παιχνιδιάρικα την ημέρα των ερωτευμένων με αυτά τα πανεύκολα αλλά συγχρόνως τόσο γευστικά και χαριτωμένα red velvet cakes.

Για το red velvet θα χρειαστούμε:

220γρ βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου

450 γρ ζάχαρη

3 αβγά

370γρ αλεύρι γ.ο.χ.

4 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

1 πρέζα αλάτι

250γρ γιαούρτι στραγγιστό

1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1κ.σ. ξύδι

1κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα ή 3 κ.σ. αν είναι σε υγρή μορφή

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη βανίλια, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα του αλευριού καθώς ανακατεύουμε και τέλος το μείγμα του γιαουρτιού. Αδειάζουμε σε ταψί περίπου 30×40 το οποίο έχουμε στρώσει με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ο κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Αφού  βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κύκλους ή σε σχήμα καρδιάς. Κάθε τουρτάκι αποτελείται από δύο ή τρεις στρώσεις παντεσπάνι. Ενδιάμεσα και γύρω γύρω απλώνω ένα μείγμα από τυρί κρέμα και άχνη (frosting). Στολίζω με το frosting, τρίματα από το παντεσπάνι που περίσσεψαν και φράουλες ή φρούτα του δάσους. Για να δώσουμε όμως μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση μπορούμε να στολίσουμε με μαλλί της γριάς και καρδούλες ζαχαρόπαστας κομμένες με κουπ πατ και ότι άλλο επιθυμούμε.

Για το frosting χρειαζόμαστε 300γρ άχνη, 50γρ βούτυρο και 125γρ cream cheese. Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο με την άχνη και κατόπιν ενσωματώνουμε το τυρί και χτυπάμε για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Για 3 μικρές τουρτίτσες με 3 πάτους η κάθε μία θα χρειαστείτε 1,5 δόση frosting.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV