spot_img

Τρούφα ( Ιθάκης )

Της Κωνσταντίνας Δόριζα

Τρούφα ( Ιθάκης )

Μια τοπική συνταγή του νησιού μου (Ιθάκη)

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά μεγάλα χωρισμένα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Χυμός από μισό λεμόνι

Για την κρέμα:

1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη

1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό

3 αυγά

7 κ.σ. κακάο

1 λίτρο γάλα

Βανίλια

Για την επάλειψη:

Τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και το αλεύρι με μια κουτάλα. Στρώνουμε στο ταψί διαμέτρου 30εκ. λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, για περίπου 40 λεπτά.

Για την κρέμα:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Την βάζουμε όπως είναι καυτή στο παντεσπάνι για να τραβήξει.

Συναρμολόγηση:

Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο, οριζόντια. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας. Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω. Με το υπόλοιπο της κρέμας καλύπτουμε ομοιόμορφα το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας. Δεν πρέπει να κρυώσει η κρέμα γιατί δεν θα κολλάει η τρούφα. Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV