spot_img

Τζίνα Τσαντρίζου…όμορφη, έξυπνη και πετυχημένη !!!

 

Μια γυναίκα εντυπωσιακή που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Δραστήρια και επιτυχημένη στο χώρο της που έχει κερδίσει το σεβασμό των συνεργατών της. Σε ένα χώρο άκρως ανδροκρατούμενο κάνει τη διαφορά. Άνθρωπος χαμογελαστός, δοτικός και ευχάριστος που παρόλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας προσπαθεί και επιδιώκει να δημιουργεί νέα πράγματα πάντα με σεβασμό στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται.

Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην «ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε.» μητέρα δύο κοριτσιών Δήμητρα  Αικατερίνη Κουμουλά (2005)και Ραφαέλα Πετρούλα Κουμουλά (2010). Ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στο University of Kent λαμβάνοντας το δίπλωμα Bachelor Honors Management Science στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (1996 – 1999). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Cardiff λαμβάνοντας με άριστα το δίπλωμα Master σε International Economics & Banking and Finance (1999 – 2000). Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως Senior  Account Officer στην «ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» (2001-2008). Ανέλαβε κατόπιν την θέση ως Relationship Manager Officer στην  «ALPHA BANK» στην Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων ως το 2019. Παράλληλα από το 2010 έως σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρία «ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε.» με τον διακριτικό  τίτλο «SUPER CRETA GAS» στον κλάδο των καυσίμων στηρίζοντας ενεργά τον σύζυγό της κ. Σταύρο Κουμουλά.  Υποψήφια για την «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» για το έτος 2020 από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και την ICAP. Διακεκριμένο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματικών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).

Μέλος του γυναικείου συλλόγου Καλλιπάτειρα.

Γυναίκα επιχειρηματίας. Πως καθορίζετε την έννοια  της επιτυχίας και ποια τα χαρακτηριστικά ενός/μιας  επιτυχημένου/ης επιχειρηματία. Υπάρχει μυστικό?

Τόσο εγώ όσο και κάθε γυναίκα λειτουργούμε , στην σημερινή εποχή,  μέσω πολλαπλών ρόλων, σύζυγος, μαμά, φίλη, εργαζόμενη,  επαγγελματίας,  επιχειρηματίας και εν μέσω καθημερινών πιέσεων χρόνου και δυσκολιών. Η προσπάθεια μου είναι να πετυχαίνω να γίνονται όλα  σωστά.

Κατά τη γνώμη μου δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα ή άνδρας σε αυτή την δύσκολη οικονομική εποχή.  Η επιτυχία σε έναν οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο- και στο χώρο των υγρών καυσίμων – προϋποθέτει κατά την άποψή μου, ως οικονομολόγος με εξειδίκευση στην τραπεζική και τα χρηματοοικονομικά και με 20 χρόνια στον επαγγελματικό στίβο ,  τη σωστή διαχείριση του οικονομικού κεφαλαίου,  πόσο μάλιστα εν μέσω πανδημίας.  Επιπροσθέτως θεωρώ ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επαγγελματία οδηγούν μακροχρόνια στην καταξίωση του. Η εξωστρέφεια , το κατά πόσο δηλαδή ο επαγγελματίας είναι κοινωνικός και  επικοινωνιακός, η δημιουργικότητα , η ευελιξία στις αποφάσεις του και φυσικά η παρεχόμενη ποιότητα και το πόσο σωστός είναι απέναντι στους πελάτες του.

Η τύχη είναι καθοριστικός παράγοντας;

Κατά την άποψή μου η τύχη δεν είναι παράγοντας για έναν  επαγγελματία.  Όλα τα παραπάνω μαζί με τον σωστό προγραμματισμό και την επιλογή συνεργατών συμβάλλουν στο να αντέξει μια επιχείρηση στον χρόνο και να είναι προσοδοφόρα .

Επιχειρείτε σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο. Πως σας αντιμετωπίζουν οι άνδρες συνάδελφοί σας και γενικά οι άνδρες στον επαγγελματικό στίβο ; Έχετε νιώσει  διακρίσεις λόγο φύλου ;

Δεν ένιωσα ποτέ μειονεκτικά στο ότι η δουλειά μου είναι ανδροκρατούμενος χώρος.  Επιπλέον κάθε γυναίκα όταν θέλει μπορεί να προσαρμοστεί σε ότι και επάγγελμα να είναι αυτό. Με δουλειά, υπομονή, επιμονή και μεράκι όλοι οι επαγγελματίες ανεξαρτήτου φύλου καταξιώνονται .  Βέβαια, εμείς οι γυναίκες έχουμε διανύσει έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο σε θέματα ισότητας και φύλου. Ομολογουμένως υπάρχει σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό  τομέα , σε θεσμικό επίπεδο (νομοθετικό έργο).  Σε  γενικές γραμμές θεωρώ ότι οι άνδρες συνάδελφοι και γενικά οι άνδρες επαγγελματίες, είτε είναι επιχειρηματίες είτε  στελέχη του δημοσίου και θεσμικοί παράγοντες έχουν εξοικειωθεί με την επαγγελματία γυναίκα.  Ως γυναίκα όμως με πολλαπλούς ρόλους ,  όπως όλες οι γυναίκες  καλούμαστε να επαγρυπνούμε και να αντιμετωπίζουμε  στερεοτυπικές αντιλήψεις αιώνων και διακρίσεις στην καθημερινότητα μας.

Πιστεύετε ότι η  γυναικεία σκέψη και το ταλέντο παραμένουν αναξιοποίητα στο χώρο των επιχειρήσεων;

Ναι , πιστεύω ότι δεν αξιοποιείται στο μάξιμουμ εκτός ελαχίστων παραδειγμάτων (π.χ.  εταιρειών  νέας τεχνολογίας ή επιχειρήσεων του κλάδου φιλοξενίας ή εστίασης ). Όταν η γυναίκα θέλει και αγαπάει αυτό που θέλει, πάντα θα αξιοποιεί τις σκέψεις της και το ταλέντο της για την εξέλιξη της επιχείρησής της. Ο τρόπος σκέψης μιας γυναίκας έχει να κάνει με την επικοινωνία, την διπλωματία και την ισορροπία.

Τελικά μία γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα; Μπορεί να έχει οικογένεια, να φροντίζει το εαυτό της και να κάνει παράλληλα καριέρα;

Η γυναίκα από την φύση της είναι πιο δυναμική και πιο σκληραγωγημένη.  Ναι μπορεί να είναι επαγγελματίας , οικογενειάρχης και να βρει χρόνο για τον εαυτό της. Φυσικά και ο χρόνος είναι πρόβλημα όταν πρέπει να τα συνδυάζεις όλα αυτά, αλλά όταν υπάρχει θέληση και διάθεση τα προλαβαίνεις. Είναι εξίσου σημαντικό η στήριξη και η βοήθεια που έχεις από την οικογένεια σου ή τον σύντροφο σου  δεδομένου ότι πρέπει να συνδυάζετε δραστηριότητες επαγγελματικές, οικογενειακές. προσωπικές και κοινωνικές.  Οφείλω να υπογραμμίσω εδώ την αμέριστη συμπαράσταση και την  κατανόηση που επιδεικνύει  ο σύζυγος μου, Σταύρος Κουμουλάς, όλα αυτά τα χρόνια της σχέσης μας και του γάμου μας , επαγγελματικά και προσωπικά , τόσο σε δύσκολες αποφάσεις όσο και στην καθημερινότητα μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μέρος της επιτυχίας των ανθρώπων είναι μια σωστά δομημένη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας , με την σωματική και ψυχική μας Υγεία , τον τρόπο ζωής μας και τις αξίες μας.  Αυτό που αποκαλούμε «work-life balance» , η ισορροπία μας δηλαδή μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής , είναι και η νέα πρόκληση της εποχής μετά την πανδημία. Προσωπικά θεωρώ και το νέο ελιξίριο της ζωής μας.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε σε συναδέλφους επιχειρηματίες που πλήττονται?

Χωρίς καμία αμφιβολία η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κάθε επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Τώρα δε και εν μέσω πανδημίας γονατίσαμε.  Θεωρώ για κάθε  επιχειρηματία , ανεξαρτήτως  φύλου, κάθε δυσκολία ακόμα και η αποτυχία αποτελεί μία πρόκληση.  Αυτή την πρόκληση – όταν θες πολύ  να δεις την επιχείρηση σου να εξελίσσετε- οφείλεις με κάθε δυνατό τρόπο να την μετουσιώσεις σε ευκαιρία .  Θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή και απαιτείτε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής σκέψης με συνεννόηση , συνέργιες και αλληλοϋποστήριξη κυρίως στην τοπική αγορά. Οι «χρυσές» τραπεζικές και υπερκαταναλωτικές εποχές  και ο ακραίος έως αθέμιτος ανταγωνισμός ως επιχειρηματικό μοντέλο έχει προ καιρού παρέλθει.

Τι θα ευχόσασταν για το καινούργιο χρόνο  στους συνεργάτες σας και σε όλο τον κόσμο?

Υγεία , πείσμα & θέληση ότι θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό . Τα υπόλοιπα έρχονται κατά πως στρώσεις .  Ας στρώσουμε γιορτινά και με την οικογενειακή θαλπωρή  για παρέα φέτος και ας ευχηθούμε να αλλάξουμε οι άνθρωποι προς το καλύτερο !

Καλή χρονιά !!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV