spot_img

Βασίλης Παλαιολόγος: « Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα »

 

Ο Βασίλης Παλαιολόγος είναι ένας άνθρωπος πρότυπο. Νοσηλευτής στο επάγγελμα (εν ενεργεία παρακαλώ), με ήθος στη ζωή, στο σανίδι και το «γυαλί» και διδάσκει θέληση, επιμονή κι αξιοπρέπεια. Τον γνωρίσαμε μέσα από το σήριαλ «Δύο ξένοι» όπου υποδύονταν έναν εκκολαπτόμενο ηθοποιό. Κι από τότε μέχρι σήμερα, έχει «γράψει» άπειρες ώρες σε σκηνές και γυρίσματα.

Τη σεζόν που πέρασε, μια δύσκολη θεατρικά σεζόν ακόμα και πριν ξεσπάσει η πανδημία, κέρδισε το στοίχημα ανεβάζοντας μια παράσταση που καθήλωσε το κοινό. «Αυτό έχει να κάνει και με το έργο αυτό καθ’ αυτό- ένα πάρα πολύ ισχυρό κείμενο με παγκόσμια αποδοχή – αλλά και με τον τρόπο που ο Γιώργος Οικονόμου το μετέφερε στη σκηνή», εξομολογείτε στο bybus.gr ο ηθοποιός.

Το   «Terror», έτσι λέγεται το έργο  του Γερμανού συγγραφέα Φον Σίραχ στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Βασίλης Παλαιολόγος,  είναι ένα σύγχρονο συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ με παγκόσμια απήχηση που στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά με τον ηθοποιό στο ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου.

«Δεν το φοβήθηκα το έργο κι ας μην ήταν γνωστό στον ελληνικό κοινό. Το πίστεψα από τη πρώτη στιγμή που έφτασε στα αφτιά μου πως υπάρχει ένα τέτοιο κείμενο. Έχει να πει τόσα πολλά στον άνθρωπο… Βάζει τον θεατή σε τέτοια κανάλια σκέψης που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και στο να αλλάξει τον τρόπο ζωής του».

Επειδή στη παράσταση υπάρχει το στοιχείο της διάδρασης η ευθύνη του θεατή που έχει το ρόλο του ένορκου είναι τεράστια σε ότι αφορά την έκβαση της υπόθεσης. «Δεν είναι εύκολο να είσαι ένορκος. Πρέπει να εξετάσεις κάθε πιθανή και απίθανη παράμετρο πριν πάρεις την απόφαση να κηρύξεις τον κατηγορούμενο αθώο ή ένοχο» δηλώνει ο ηθοποιός που στο παρελθόν έχει βρεθεί κι ο ίδιος – θεατρικά πάντα- στην ίδια θέση καθώς ήταν πρωταγωνιστής στη παράσταση «12 ένορκοι».

Αλήθεια είναι εύκολο να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη; «Όχι! Είναι πολύ δύσκολο. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν σε μια στιγμή. Μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια την απόφαση. Γενικά ότι έχει να κάνει με θέματα συνείδησης είναι δύσκολα. Είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που καθορίζουν το «αθώος ή ένοχος». Το θυμικό, η στάση ζωής, η παιδεία και φυσικά η καθαρή συνείδηση» λέει ο Β. Παλαιολόγος.

Ο ίδιος πάντως έχει καθαρή τη συνείδησή του. Ένας ηθοποιός που δεν εγκαταλείπει την Τέχνη του, ένας νοσηλευτής που δεν αφήνει το λειτούργημα του κι ένας άνθρωπος που δεν σταματά να διαβάζει και να αναζητά τη γνώση.  Παρ’ όλες τις επιτυχίες του, εξακολουθεί κάθε μέρα να παρέχει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνοντας ζωή στους ασθενείς του και παίρνοντας μαθήματα ζωής…

«Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό βέβαια συνεπάγεται κούραση σωματική που ωστόσο την παραβλέπεις όταν έρχονται στιγμές που σου δίνουν το «εισιτήριο» για να πας ένα βήμα παρακάτω.», λέει κι η φωνή του «εκπέμπει» πληρότητα.

Ποια είναι όμως η πηγή έμπνευσής και της δύναμής του; «Πηγή έμπνευσης είναι ότι σε κάνει να ζεις! Και το θέατρο και το νοσοκομείο – κυριολεκτικά και μεταφορικά- «υπηρετούν» τη ζωή.» σημειώνει.

Γεννημένος στο  Κολίρι  Ηλείας, ένα χωριό προάστιο πια του Πύργου – ο Βασίλης Παλαιολόγος μιλά  για τον τόπο του με πολύ αγάπη.

«Είναι οι ρίζες μου η Ηλεία. Είναι οι αναμνήσεις μου. Τα παιδικά, τα εφηβικά και τα πρώτα ενήλικα χρόνια μου. Εκεί είναι οι θύμισες από τον ομφάλιο λώρο. Επιστρέφω τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο στα μέρη μου.» δηλώνει στο bybus.gr και προτείνει σε όλους να επισκεφτούν την περιοχή.

«Η Πελοπόννησος και κατ’ επέκταση η Ηλεία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που συνδυάζει τα πάντα και προσφέρει στους επισκέπτες πληθώρα επιλογών» λέει και προσθέτει «Οι ακτές της Ηλείας είναι υπέροχες, τα βουνά της, τα φαράγγια της, τα χωριά της. Ιστορία και πραγματικότητα, αρχαιολογικά μνημεία και σύγχρονα θαύματα. Από το Κατάκολο μέχρι τη Κουρούτα, τον Καϊάφα, τη Ζαχάρω και τον Άγιο Αντρέα, η Ηλεία σε μαγεύει!  Υπέροχα μέρη! Εικόνες που τις παίρνεις μαζί σου και τις κρατάς για πάντα!».

Της Άρτεμις Παρτιριανάκη

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV