Ένα λαδερό σπιτικό φαγητό που πολλοί αγαπούν ειδικά όταν το συνοδεύσουμε με νόστιμη φετούλα.
Υλικά:
1,5 κιλό πλατιά φασολάκια
5 ώριμες ντομάτες
5 κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
5 κολοκύθια
4 πατάτες
1.5 κούπα λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε τα φασολάκια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα κολοκυθάκια και τις πατάτες κυδωνάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κόβουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα με τα φασολάκια. Σειρά έχουν οι ντομάτες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε όπως θα κάναμε για τη σαλάτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν περίπου για 1 ώρα μέχρι να πιουν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!