Υπέροχη πατατόπιτα με σπανάκι!!!

Εύκολη συνταγή πίτας χωρίς φύλο .Τρώγεται σαν ορεκτικό ,στολίζει έναν πλούσιο μπουφέ  και επίσης μπορείς να την απολαύσεις και ως ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Τι να πω τώρα για την γεύση της όταν τα υλικά της είναι βιολογικά και καλλιεργούνται στον κήπο μου, η νοστιμιά της ……..φανταστική!!!!Για όσους λατρεύουν τις πατάτες  μια τέλεια μαγειρική έμπνευση είναι η πατατόπιτα   με σπανάκι και άφθονη Θεσσαλική  φέτα που απογειώνει την γεύση της. Μια πατατόπιτα  που όλοι θα λατρέψουν . Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε και να την απολαύσουμε!!!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες βραστές

600 γρ σπανάκι

500 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ φέτα Θεσσαλίας

150 γρ ανθότυρο

100 γρ κεφαλοτύρι

200 γρ γκούντα

40 γρ βούτυρο

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

3 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο τηγάνι  σοτάρουμε  το σπανάκι με λίγο λάδι για 3¨.Σε ένα μπόλ  βάζουμε την φέτα ,το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο , το αλάτι  με το πιπέρι και ανακατεύουμε .Βάζουμε στο πυρέξ ροδέλες πατάτας ,από πάνω τα τυριά και το μισό σπανάκι και συνεχίζουμε με μια στρώση ακόμη  από  τα ίδια υλικά. Σε ένα μπόλ  χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος  το λιωμένο βούτυρο  και το ρίχνουμε πάνω από το φαγητό μας . Το σκεπάζουμε με τριμμένη  γκούντα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50΄΄.

ΥΓ. Η πατάτα  αγαπάει το αλάτι, οπότε όταν στρώνετε τις πατάτες στο πυρέξ αλατίστε λίγο μην το φοβάστε δεν βγαίνει αλμυρό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Latest articles