Της Ντίνας Νικολάου
Προετοιμασία: 5´
Ψήσιμο: 10´
Ποσότητα: 2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλυτζ. τσαγιού γάλα πλήρες
• 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
• 3 φλοίδες από ακέρωτο πορτοκάλι (προσπαθήστε, όσο το δυνατόν, να μην έχει πολύ από το λευκό μέρος του πορτοκαλιού)
• 100 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
• έτοιμη σαντιγί για το σερβίρισμα
• τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
• ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια-δύο βράσεις. Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μπολ και και ρίχνω το καυτό γάλα στο μπολ (πετάω τις φλούδες πορτοκαλιού). Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρω σε μεγάλα φλιτζάνια και γαρνίρω με σαντιγί, τριμμένη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Πηγή:dinanikolaou.gr